Slovenka Stevens-Sinayová sa na Ironmana pripravovala aj s vodou v kolene

NETKY.SK • 11 Október 2013, 10:09 • 2 min
Slovenka Stevens-Sinayová sa na Ironmana pripravovala aj s vodou v kolene

KONA - Alena Stevens-Sinayová (31) si pred dvoma rokmi štartom na havajskom Ironmanovi splnila sen.

slovakia

left justify in out

Vtedy v kategórii 25 - 29-ročných obsadila 15. miesto a výsledným časom 10:49:25 h prekonala historicky najlepší čas Slovenky na Havaji. Teraz sa rozhodla, že si najťažší dlhý triatlon na svete vyskúša znova. Vo svojom internetovom profile uvádza, že sa chce zlepšiť. Prípravu jej však narušilo nepríjemné zranenie z augusta. "Pri bežeckom tréningu som nešťastne spadla. Potom som si na päť týždňov musela dať prestávku od behu a tiež jazda na bicykli bola bolestivá. Mala som vodu v kolene. Svoje plány a očakávania som teda musela skresať. Takže uvidíme," uviedla prostredníctom emailu Stevens-Sinayová pred sobotňajším štartom na Havaji. 

Tentoraz sa predstaví v kategórii od 30 do 34 rokov, kde ju podľa štartovnej listiny čaká 75 súperiek väčšinou z triatlonovo silných krajín USA, Kanady, Nemecka a Austrálie. Svoje pohnútky pre druhú účasť na najväčšej triatlonovej výzve na svete vysvetlila takto: "Prvýkrát som si to na Havaji fantasticky užila. Kona má neskutočne vibrujúcu atmosféru. Veľmi som si priala vrátiť sa sem. Účasť som si vybojovala na jednom z prvých kvalifikačných pretekov - na waleskom Ironmanovi, kde som zvíťazila vo svojej kategórii," vysvetlila rodáčka z Tatier žijúca dlhodobo v zahraničí. 

Túto sezónu odštartovala úspešne už v marci na medzinárodnom dlhom triatlone v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, kde zvíťazila celkovo medzi ženami. Predstavila sa aj slovenským fanúšikom, a to v auguste na Slovakmanovi v Piešťanoch. "Aj napriek silnému úpalu v štyridsaťstupňovej teplote sa mi podarilo zvíťaziť medzi ženami. Preteky boli výborne zorganizované," pochválila organizátorov. 

Najväčší úspech však Stevens-Sinayová dosiahla v máji vo francúzskom Belforte, kde sa vo svojej vekovej kategórii stala majsterkou sveta ITU v dlhom triatlone. "Som rada, že som vybojovala zlatú medailu pre Slovensko," dodala sympatická Slovenka žijúca v Anglicku. 

Havajský Ironman je náročný nielen vďaka extrémnym dávkam vo vode, na bicykli a maratónskej porcii behu na záver. Známe sú aj ťažké poveternostné podmienky spojené s vysokými teplotami, extrémnou vlhkosťou a silným bočným vetrom. Čo očakáva jediná Slovenka vo vyše dvojtisícovom štartovom poli po tejto stránke? "Budem štartovať druhý raz, čo považujem za výhodu. Poznám už trať aj klimatické podmienky. Tiež mám skúsenosti so žalúdočnými ťažkosťami v takomto vlhku a teple. Očakávam teplotu 30-34 °C s vysokým stupňom vlhkosti," uzavrela predštartovú debatu Stevens-Sinayová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies