Slovenka si objednala zásielku s výrobkami z chráneného krokodíla, colníci ju však zaistili

NETKY.SK • 2 August 2017, 12:56 • 2 min
Slovenka si objednala zásielku s výrobkami z chráneného krokodíla, colníci ju však zaistili

BRATISLAVA/ŽILINA - Žilinskí colníci na vyclievacej pošte zaistili zásielku so šiestimi koženými výrobkami z chráneného krokodíla.

slovakia

left justify in out

Balík s peňaženkami, opaskom a kľúčenkou prišiel z Thajska, ale pre chýbajúce povolenie na dovoz tovaru tohto druhu sa už k adresátke do Považskej Bystrice nedostal.

 

To, že ide o výrobky z krokodíla, ktorý je zaradený medzi ohrozené druhy, potvrdila aj Štátna ochrana prírody SR. Hovorkyňa žilinského Colného úradu Božena Chríbiková sa vyjadrila, že pri dovoze sa vyžaduje povolenie vydané výkonným orgánom členského štátu miesta určenia, ktoré sa vzťahuje aj na výrobky z tohto zvieraťa.

 

Keďže požadovaný doklad nebol predložený, colníci zásielku zaistili. Jej obsah zrejme prepadne v prospech štátu a v budúcnosti poslúži na vzdelávacie a propagačné účely.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies