Slovenka sa ocitla na údajnom zozname pučistov v Turecku

NETKY.SK • 8 August 2016, 14:50 • 2 min
Slovenka sa ocitla na údajnom zozname pučistov v Turecku

BRATISLAVA - Slovenka Sylvia Tiryaki, ktorá 15 rokov žije v Turecku, sa ocitla na zozname údajných pučistov zo zahraničia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zoznam šíria turecké noviny podporujúce prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Účasť na júlovom pokuse o prevrat Slovenka odmieta a od novín požaduje ospravedlnenie. V správach o tom informovala RTVS.


Turecké noviny napísali, že krátko pred pučom sa stretlo desať ľudí zo zahraničia s americkým odborníkom na Blízky východ Henrim Barkeyom, medzi nimi i akademička na Istanbul Kültür University S.Tiryaki. Ako ďalej informuje RTVS, turecké noviny ich označili na titulnej strane za agentov CIA, ktorí plánovali pokus o prevrat. Slovenka to označila za nezmysel a dodala, že na stretnutí sa zúčastnil aj riaditeľ centra ORSAM, ktoré je napojené na turecké ministerstvo zahraničných vecí.


Od neúspešného pokusu o puč sú v Turecku čistky, zatvorili mnoho médií, univerzity, o prácu prišlo viac ako 60-tisíc učiteľov, sudcov, vojakov a štátnych zamestnancov.

 

So Slovenkou Sylviou Tiryaki je v kontakte náš Generálny konzulát v Istanbule. Pre agentúru SITA to uviedol riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček. Ako dodal, slovenská akademička na Istanbul Kültür University je v poriadku. "V súvislosti s uvedeným obvinením tureckých médií sa na nás neobrátila ani turecká strana, ani pani Tiryaki," doplnil Skoček. 

 

Od neúspešného pokusu o puč sú v Turecku čistky. Zatvorili mnoho médií, univerzity, o prácu prišlo viac ako 60-tisíc učiteľov, sudcov, vojakov a štátnych zamestnancov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies