Slovenka opäť podpredsedníčkou rozpočtového výboru OECD

NETKY.SK • 26 Január 2017, 11:39 • 2 min
Slovenka opäť podpredsedníčkou rozpočtového výboru OECD

BRATISLAVA - Funkciu podpredsedníčky Rozpočtového výboru OECD obhájila aj v druhom funkčnom období zástupkyňa ministerstva financií na Stálej misii SR pri OECD Andrea Brezanová.

slovakia

left justify in out

Do tejto funkcie je opätovne zvolili na zasadnutí výboru v stredu 25. januára. Slovensko podpredsedá rozpočtovému výboru od septembra 2015. Ako sa uvádza na internetovej stránke ministerstva zahraničných vecí, všetkých 35 členských krajín potvrdilo vo funkcii zástupkyňu Slovenska jednohlasne. Rozpočtovému výboru bude aj naďalej predsedať veľvyslankyňa Rakúska pri OECD a do funkcie podpredsedu na druhé funkčné obdobie spolu so slovenskou zástupkyňou zvolili zástupcu stálej misie Veľkej Británie pri OECD.

 

Slovenská republika sa stala členom Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) v decembri roku 2000. Kontakt s OECD zabezpečuje Stála misia Slovenskej republiky pri OECD so sídlom v Paríži. V období medzi ministerským zasadnutiami, ktoré sa konajú jedenkrát ročne, vedúci stálej misie zastupuje Slovensko na rokovaniach Rady OECD, diplomati stálej misie monitorujú prácu výborov OECD a tiež aktivity Rozvojového centra, Medzinárodnej agentúry pre energetiku a ďalších pridružených organizácií.

 

Členskými krajinami OECD sú Austrália, Belgicko, Česká republika, Čile, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Island, Izrael, Írsko, Japonsko, Kanada, Kórea, Luxembursko, Maďarsko, Mexiko, Nemecko, Nový Zéland, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taliansko, Turecko, USA, Veľká Británia, Estónsko. Na činnosti OECD sa zúčastňuje aj Európska komisia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies