Modelka Kukučová podozrivá z vraždy milionára súhlasí s vydaním do Španielska

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 14:27 • 2 min
Modelka Kukučová podozrivá z vraždy milionára súhlasí s vydaním do Španielska

TRENČÍN - Slovenka Mária Kukučová, ktorá je podozrivá z vraždy britského podnikateľa, súhlasí s vydaním do Španielska. TASR o tom dnes informoval jej obhajca Matúš Gémeš.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mária Kukučová v utorok (13. 5.) podstúpila výsluch na prokuratúre, kde súhlasila so svojím vydaním do Španielska.

 

„Prokurátorka má desať dní na to, aby vydala rozhodnutie o tom, že sa vykoná európsky zatýkací rozkaz, pričom proti tomuto rozhodnutiu nie je prípustné odvolanie a nie je možné udelený súhlas ani odvolať,“ priblížil Gémeš s tým, že v Španielsku ju nebudú môcť stíhať za žiadny iný trestný čin len za ten, za ktorý bola vydaná na trestné stíhanie. 
     

Zdôraznil, že Mária Kukučová sa prihlásila na polícii 8. apríla okolo poludnia, pričom európsky zatýkací rozkaz bol slovenskej polícii a prokuratúre známy až večer, teda v čase, keď už bola na polícii. „Zo Španielska odišla Mária Kukučová preto, že v minulosti videla vo vile svojho expriateľa uniformovaných mužov, ktorým dával peniaze a obávala sa, že takéto jeho vzťahy budú mať vplyv na jej prípadné stíhanie alebo vyšetrovanie. Požiadali sme prokurátorku, aby do rozhodnutia uviedla, že žiada, aby jej poskytli ochranu len takí príslušníci polície, ktorí neprišli do kontaktu s jej bývalým priateľom,“ doplnil Gémeš.     
     

Hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý potvrdil, že v utorok sa na prokuratúre uskutočnil výsluch s Máriou Kukučovou. „Vzhľadom na to, že výsluch je súčasťou predbežného vyšetrovania, ktoré vykonáva prokurátor na základe zákona o európskom zatýkacom rozkaze, nie je možné poskytnúť informácie o obsahu výsluchu,“ skonštatoval Sipavý s tým, že o ďalšom postupe rozhodne prokuratúra v najbližších dňoch. 
     

V prípade, ak je vydaný európsky zatýkací rozkaz, je podľa hovorkyne Ministerstva spravodlivosti SR Alexandry Donevovej postup orgánov jednoduchší ako pri medzinárodnom zatýkacom rozkaze. „V prípade európskeho zatýkacieho rozkazu o vydaní rozhoduje prokuratúra, ak daná osoba súhlasí s vydaním do druhého štátu. Ak nesúhlasí, prokuratúra dáva návrh na súd, ktorý rozhodne o samotnom vydaní,“ priblížila Donevová. 
     

Ako dodala, v prípade európskeho zatýkacieho rozkazu nezasahujú do procesu ministerstvá, ide o komunikáciu slovenského súdu a prokuratúry so španielskym súdom a prokuratúrou. „Slovenské ministerstvo spravodlivosti je o postupe orgánov iba informované,“ uzavrela Donevová. 
     

Mária Kukučová  je v Španielsku obvinená z vraždy britského podnikateľa, za čo jej hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 25 rokov. Na Slovensku ju zadržali 8. apríla, Krajský súd v Trenčíne rozhodol 10. apríla o jej vzatí do predbežnej a 7. mája do vydávacej väzby.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies