Slovenka Adriana Krnáčová zostane primátorkou Prahy

NETKY.SK • 26 August 2015, 10:53 • 2 min
Slovenka Adriana Krnáčová zostane primátorkou Prahy

PRAHA - Adriana Krnáčová zotrvá vo funkcii pražskej primátorky. V noci nadnes ju podporilo celorepublikové vedenie hnutia ANO.

slovakia

left justify in out

Krnáčová sľúbila, že bude lepšie komunikovať a svoje kroky viac konzultovať so zástupcami aj vedením pražskej organizácie. Pomôcť jej v tom chce aj šéf hnutia ANO Andrej Babiš, píše spravodajský server iDNES.cz.
"Pani Krnáčová má podporu vedenia hnutia, ja dúfam, že ju znovu získa aj v klube. Dostala na to určitý čas a ja jej s komunikáciou pomôžem, ako budem môcť," konštatoval predseda hnutia Andrej Babiš.


Krnáčová po rokovaní, ktoré trvalo približne štyri a pol hodiny, uviedla, že si je svojho "hendikepu v komunikácii i v mediálnom vyjadrovaní vedomá" a bude sa to snažiť napraviť. "Budeme musieť nastaviť nové pravidlá najmä vo vnútri klubu, stretávať sa častejšie a viac spolu hovoriť," podotkla primátorka.


Už pred konaním ju podporili napríklad členovia predsedníctva Jan Volný a Jaroslava Jermanová. "Krnáčová je dobrá primátorka, za ktorou je veľký kus práce, a ak má v niečom problémy, tak je to prezentácia výsledkov práce navonok," uviedol pre Českú televíziu prvý podpredseda hnutia Jaroslav Faltýnek.


Podľa Babiša je dôležitejšie na pražskom magistráte vyriešiť pozíciu námestníka Matěja Stropnického, s ktorým nechcú ANO a ČSSD spolupracovať. Stropnický vedie s Krnáčovou spor kvôli stavebným predpisom.


"Neschopnosť námestníka Stropnického vyriešiť problém s pozastavenými stavebnými predpismi začala vážne ohrozovať záujmy Prahy a hrozí nám odňatie práva vydávať si samostatne pražské stavebné predpisy," argumentuje Krnáčová.


Spor o kontrolu nad novelizáciou predpisov vypukol po tom, ako pražská rada odmietla Stropnického materiály a prípravu predpisov zverila do gescie primátorky, ktorá vzápätí prišla s vlastným návrhom, pripomína internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies