Slovanu uzavreli štadión na tri zápasy a zaplatí pokutu 15.000 eur

NETKY.SK • 22 August 2013, 18:46 • 2 min
Slovanu uzavreli štadión na tri zápasy a zaplatí pokutu 15.000 eur

Bratislava - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala klub Slovan Bratislava finačnou pokutou 15.000 eur a uzavretím štadióna na tri domáce zápasy. Vo štvrtok o tom informoval Miroslav Vlk, poverený vedením DK SFZ s tým, že ide o najvyššiu pokutu v histórii disciplinárky.

slovakia

left justify in out

Úradujúci slovenský majster tak pyká za incident z 81. minúty nedeľňajšieho zápasu 6. kola Corgoň ligy 2013/2014 na Pasienkoch medzi Slovanom a MFK Ružomberok, počas ktorého zatiaľ neidentifikovaní páchatelia vhodili neznámy pyrotechnický výrobok so silným detonačným účinkom medzi fanúšikov hosťujúceho klubu, po výbuchu ktorého utrpelo rôzne formy zranení celkovo desať ľudí.

DK SFZ po preštudovaní príslušných správ sa už na utorňajšom mimoriadnom zasadaní uzniesla na predbežnom opatrení, podľa ktorého Slovan už pred prázdnymi tribúnami nastúpil na stredajší dohrávaný zápas 2. kola CL so Senicou. Ďalšie domáce duely bez divákov odohrajú "belasí" v nedeľu 1. septembra proti ViOn-u Zlaté Moravce a v utorok 17. septembra proti FC Nitra. "Okrem pokuty a trestu uzavretia štadióna na tri zápasy musí Slovan zvýšiť usporiadateľskú službu, bezpečnosť na štadióne a zabezpečiť, aby diváci neprechádzali z jedného do druhého sektoru. Postarať sa teda o hladký priebeh stretnutí v domácom prostredí," konkretizoval ďalšie opatrenia Miroslav Vlk. "Myslím si, že ide o najvyššiu pokutu od disciplinárky počas jej trvania a myslím si, že je aj adekvátna tomu, čo sa udialo na štadióne."

DK SFZ vo štvrtok prizvala na zasadnutie štatutárnych zástupcov klubov ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok, bezpečnostného manažéra a hlavného usporiadateľa. O body Slovan prísť nemohol, keďže neprišlo k inzultácii hráča alebo rozhodcu. "Disciplinárny poriadok nám v sadzobníku neumožňuje takéto tresty, pretože to spadá pod iné kompetentné komisie a orgány. Sú nimi Únia ligových klubov a komisia rozhodcov, ktoré musia rozhodnúť, či stretnutie bolo dohraté regulárne a ako si svoje povinnosti splnil rozhodca. To nepatrí do našej kompetencie," reagoval Vlk na výzvy z viacerých strán na tvrdšie potrestanie Slovana.

Na mieste nedeľňajšieho incidentu zasahovali tri sanitky, štyroch fanúšikov "Ruže" museli previezť do nemocnice. Zoznam zranených sa v pondelok podvečer rozšíril o ďalšie osoby, ktoré prijali v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku s poruchami sluchu. V priebehu niekoľkých dní by sa podľa lekárov ich sluch mal dostať do normálu. Podľa doterajších zistení polície neznámi páchatelia v čase okolo 21.20 h hodili do sektoru pre hosťujúcich fanúšikov výbušninu, ktorá explodovala a úplne poškodila a rozmetala po okolí dve plastové sedadlá v XII. rade. Páchateľom bola s najväčšou pravdepodobnosťou skupina približne 20 fanúšikov Slovana. "Osoby, ktoré sú z činu podozrivé, boli oblečené v čiernych tričkách a bielym nápisom na hrudi "PSYCHO BOYS" a na chrbte s nápisom "Trnávka" a presne nezistenými číslami," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného Zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová.

Slovan i jeho fanúšikovská organizácia Belasá šľachta incident vo svojich stanoviskách vehementne odsúdili a dištancovali sa od tohto i podobných prejavov napĺňajúcich skutkovú podstatu trestného činu. ŠK Slovan Bratislava podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Zároveň vypísal finančnú odmenu 5000 eur pre každého, kto klubu poskytne informácie vedúce k identifikácii páchateľa alebo páchateľov. V prípade, ak sa podarí usvedčiť zodpovedné osoby, ŠK Slovan Bratislava im udelí doživotný zákaz vstupu na domáce zápasy klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona