Slovanisti vyhnali Laca z bránky: Tri chyby rozhodli o celom zápase

NETKY.SK • 22 Október 2015, 10:12 • 2 min
Slovanisti vyhnali Laca z bránky: Tri chyby rozhodli o celom zápase

BRATISLAVA - Slovenský brankár v službách Barysu Astana Ján Laco nebude v dobrom spomínať na stredajší zápas Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Slovana Bratislava. V úvodných 19 minútach inkasoval tri góly a po prvej tretine prepustil svoje miesto náhradníkovi Alexejovi Ivanovovi. Ani ten však nezabránil prehre Astany 3:5.

slovakia

left justify in out

"Prvá tretina nám nevyšla, hoci sme v nej hrali dobre. Spravili sme tri chyby, po ktorých sa Slovan dostal do nášho pásma a dal z toho tri góly. To rozhodlo o celom zápase," hodnotil Laco dramatický duel. "Belasí" sa v úvode sezóny predovšetkým v domácich stretnutiach trápili v koncovke, v stredu ale ukázali streleckú efektivitu, na čo v konečnom dôsledku doplatil práve Laco. "Hráči Slovana sa po našich chybách dostali do vyložených pozícií a jednoducho to trafili. Nebudem sa však vyhovárať. Mal som viac podržať mužstvo a chytiť toho viac," priznal.

 

Astana podáva v tomto ročníku KHL zatiaľ nevyrovnané výkony, v tabuľke Východnej konferencie jej aktuálne patrí nepostupová dvanásta priečka. "Potrebovali by sme dlhšiu sériu víťazstiev, tá nám zatiaľ chýba. Vždy jeden zápas vyhráme a v ďalšom neuspejeme. Teraz sme chceli na Slovan vyletieť, to je naša osvedčená taktika. V prvej tretine sme mali päť šancí, ak by sme ich premenili, mohol zápas vyzerať úplne inak," poznamenal najlepší brankár a držiteľ striebornej medaily z MS 2012.

 

Laco je jedným z hráčov podpísaných pod bojkot slovenskej reprezentácie. Je odhodlaný nevrátiť sa do národného tímu, pokiaľ nebudú splnené požiadavky štrajkujúcich hráčov, teda zmena stanov zväzu a vypísanie nových volieb prezidenta SZĽH. "Do reprezentácie chodí každý rád. Na druhej strane dostanú šancu noví chalani, ktorí by inak nedostali priestor. Možno sa tým aj rozšíri základňa a bude to lepšie. Verím, že sa situácia rýchlo vyrieši a všetci budú spokojní." Z nového realizačného tímu reprezentácie ho zatiaľ nikto nekontaktoval v súvislosti s blížiacim sa Nemeckým pohárom v Augsburgu. Prípadnú pozvánku by Laco aj tak neprijal. "My, ktorí sme podpísaní, držíme spolu. Stojíme si za svojim. Chceme zmenu k lepšiemu. Nechceme robiť zle, ale chceme, aby prišlo k určitým zmenám. Nechceme diktovať, kto tam má byť a kto nie, iba žiadame, aby voľby prebehli korektne. Vidíte, čo sa dialo, keď o post prezidenta bojovali dvaja kandidáti a nie len jeden. Takže ide iba o to, aby voľby prebehli tak, aby boli šance pre každého rovnaké a aby si každý vybrať tú voľbu, ktorú uzná za vhodnú," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies