Slovanisti v časovom sklze, Jankech: "Žiadna porazenecká nálada"

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:25 • 2 min
Slovanisti v časovom sklze, Jankech: "Žiadna porazenecká nálada"

Slovanisti v časovom sklze, Jankech: "Žiadna porazenecká nálada"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti bratislavského Slovana začali stredajší tréning na ihrisku nemeckého VfB Stuttgart s vyše hodinovým oneskorením. Trávnik bundesligistu bude vo štvrtok od 20.00 h dejiskom odvetného zápasu play off Európskej ligy 2010/2011. Tréner "belasých" Jozef Jankech vyjadril poľutovanie nad časovým sklzom, ktorý negatívne zasiahol do programu jeho mužstva.
Výpravu úradujúceho slovenského vicemajstra už v Bratislave pribrzdili zlé poveternostné podmienky, ktoré spôsobili meškanie ich lietadla. Priamo v Stuttgarte zase slovanistov zaskočila rozsiahla dopravná zápcha, spôsobená štrajkom proti rekonštrukcii miestnej železničnej stanice. "Škoda, že sa to stalo a meškáme s tréningom. Neskoro sa bude večerať. Chlapci sedeli dve hodiny v autobuse na päťkilometrovom úseku. Domáci, ktorí sú vo všetko takí pedantní, nám mali zabezpečiť rýchlejší presun na ihrisko," posťažoval sa pre TASR Jankech.
Sedemdesiatdvaročný kormidelník sa vyjadril aj k samotnému zápasu, v ktorom sa jeho zverenci pokúsia o nápravu výsledku z domáceho duelu. Jednogólové manko sa z pohľadu skúseného kouča nejaví ako neriešiteľný problém. "Vieme, že budeme hrať proti silnému súperovi. Stuttgartu nevyšla ligová premiéra, preto sa určite budú snažiť presadiť v tomto zápase. Chcú postúpiť, no ja viem, že sme schopní zahrať oveľa lepšie než čo sme predviedli doma. Sme odhodlaní odčiniť domácu prehru a do zápasu nejdeme v nejakej porazeneckej nálade. Vo futbale je všetko možné," vyhlásil Jankech.
V podobne pozitívnom ladení sa na margo odvety vyjadril aj kapitán Slovana Martin Dobrotka. Ten očakáva v porovnaní s prvým meraním síl odlišný duel, v ktorom budú musieť hráči podať lepší výkon. "Do zápasu pôjdeme s tým, aby sme postúpili. Všetci si uvedomujeme, že to bude ťažké, pretože vonku sa hrá úplne inak ako doma, navyše prehrávame 0:1. Musíme vychádzať z dobrej defenzívy a dať nejaký ten gól, najlepšie dva. Je to hrateľný súper, ale v domácom prostredí je to iné, určite silnejšie mužstvo," vyhlásila opora zadných radov belasých.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies