Slovanisti si možno postavia štadión sami, čakajú na ortieľ vlády

NETKY.SK • 14 September 2010, 07:14 • 2 min
Slovanisti si možno postavia štadión sami, čakajú na ortieľ vlády

Slovanisti si možno postavia štadión sami, čakajú na ortieľ vlády

slovakia

left justify in out

img

Majitelia slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava sa rozhodli vyrukovať s iniciatívou v otázke výstavby nového štadióna. O plánoch, ktoré nepočítajú s finančnou pomocou štátu či mesta, klub informoval na svojej internetovej stránke.
      Ešte v júni minulého roka bývalá vláda rozhodla, že Národný futbalový štadión, ktorý by slúžil pre potreby Slovana i slovenskej reprezentácie, zaplatí štát. Náklady na jeho výstavbu mali dosiahnuť sumu bezmála 70 miliónov eur. Vláda mala financovanie podporiť dotáciami pre Bratislavu vo výške 27 miliónov eur v tomto aj v budúcom roku. Zvyšných vyše trinásť miliónov eur mala poskytnúť v roku 2012. Začiatkom tohto mesiaca však Ministerstvo školstva navrhlo zrušiť financovanie výstavby štadióna. Zrejme tento krok prinútil majiteľov úradujúceho slovenského vicemajstra zintenzívniť hľadanie alternatívneho riešenia.
      "Na základe iniciatívy majiteľa klubu Ivana Kmotríka sa začali veci hýbať správnym smerom. ŠK Slovan uzavrel so spoločnosťou Národný futbalový štadión a.s. zmluvu o odkúpení súčasného štadióna na Tehelnom poli i príslušných pozemkov, ktoré tak prejdú do vlastníctva klubu. Majoritný akcionár Slovana je navyše pripravený v prípade potreby garantovať potrebný kapitál na výstavbu," píše sa na klubovom webe "belasých".
      Ako pre TASR uviedol marketingový manažér Slovana Tomáš Cho, klub si pred podniknutím ďalších krokov počká na definitívne rozhodnutie vlády v otázke financovania štadióna. "Otvorila sa nová alternatíva, o ktorej sa doteraz vôbec neuvažovalo, teda výstavba vo vlastnej réžii, resp. s použitím súkromných zdrojov. Zatiaľ nie je možné hovoriť o nejakých časových horizontoch a ďalších plánoch, tak ďaleko to ešte nie je. Ide však o prvý krok k prelomeniu patovej situácie, keďže v prípade stopnutia financií od štátu doteraz neexistovala žiadna alternatíva," uviedol Cho.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies