Slovanisti sa zhodli: Hamšík je extratrieda

NETKY.SK • 3 Október 2014, 09:58 • 2 min
Slovanisti sa zhodli: Hamšík je extratrieda

BRATISLAVA - Futbaloví fanúšikovia, ktorí vo štvrtok merali cestu na bratislavské Pasienky na zápas 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 medzi Slovanom a SSC Neapol, boli okrem domácich hráčov zvedaví najmä na slovenskú hviezdu hostí Mareka Hamšíka. Kapitán talianskeho tímu ich nesklamal, postaral sa o oba góly a všetkým prítomným potvrdil, že právom patrí medzi svetovú hráčsku extratriedu.

slovakia

left justify in out

Najskôr po pol hodine hry sám otvoril skóre, keď si šikovne nabehol na Koulibalyho dlhý nákop, a keďže Dušan Perniš v bráne Slovana pri vybehnutí chyboval, hostia po hlavičke Hamšíka viedli 1:0. A hoci sa "belasí" po zmene strán osmelili, vytvorili si aj niekoľko dobrých príležitostí, bol to opäť ich odchovanec, ktorý sa postaral aj o druhý gól Neapola. V 74. minúte elegantne nacentroval loptu presne na hlavu argentínskeho útočníka Gonzala Higuaina a bolo 0:2. Vicemajster sveta zo šampionátu v Brazílii bol pri tom na trávniku iba niekoľko sekúnd, keď tesne predtým vystriedal Duvana Zapatu.

 

Tréner SSC Rafael Benitez o pár minút neskôr podľa očakávania stiahol Hamšíka z hry a slovenský reprezentant si tak mohol vychutnať potlesk celého štadióna. "Určite to nebol pre mňa bežný zápas, veď som sa vrátil na Slovensko pred slovenských fanúšikov. Ďakujem im za podporu, som vďačný za to, že ma pri striedaní vytlieskali," pochvaľoval si atmosféru na Pasienkoch, hoci po zápase priznal, že ho mrzí, že Slovan musí hrávať v nedôstojných podmienkach. "Aj moji spoluhráči boli z prostredia prekvapení. Dúfam, že v Bratislave čoskoro bude nový moderný štadión," dodal. Neapol po triumfe nad Spartou Praha 3:1 v 1. kole I-skupiny zatiaľ plní úlohu favorita a so ziskom plného počtu šiestich bodov sa usadil na čele tabuľky. "Nebol to ale ľahký zápas, Slovan dobre bránil. Prišli sme si však po víťazstvo a to sme splnili. Máme šesť bodov a to je dobré. Dúfam, že sa nám teraz začne dariť aj v domácej lige," vyjadril želanie neapolský kapitán.

 

Kvalitatívny rozdiel medzi oboma mužstvami po štvrtkovom zápase kvitovali aj hráči Slovana. Slová chvály sa podľa očakávania niesli najmä na Hamšíkovú adresu. "Oni hrali to, čo potrebovali. V druhom polčase sme sa síce osmelili, súpera sme zatlačili a vytvorili si aj šance, ale Neapol dal potom druhý gól a bolo po zápase. Hamšík  je extratrieda, dal jeden gól, na druhý nahral, takže myslím, že nie je o čom," hodnotil duel defenzívny stredopoliar Bratislavčanov Richard Lásik. So svojím spoluhráčom súhlasil aj obranca Erik Čikoš: "Veľká škoda prvého gólu súpera, následne nás určite mrzela šanca Marka (Milinkoviča), po ktorej mohlo byť 1:1 a stretnutie by sa vyvíjalo inak. Potom sa však ukázala veľkosť hráčov Neapola, skúsene si to uhrali a vyhrali 2:0. Druhý gól padol po spolupráci Hamšíka s Higuainom, to sú tí veľkí hráči, ktorí z takýchto šancí vedia dať gól."

 

Slovanistov prehra mrzela, ale pozitívom bol zlepšený výkon v porovnaní so septembrovými zápasmi. Do stretnutia nastupovali so sériou piatich duelov bez výhry, v 1. kole I-skupiny EL na ihrisku Young Boys Bern schytali výprask 0:5. "Do zápasu sme išli s tým, že sa chceme pozbierať a myslím, že v druhom polčase sme ukázali, že futbal hrať stále vieme. Bohužial, prehrali sme 0:2. Na našu sa hru sa však už dalo pozerať a to bolo pre nás pozitívne. Po dlhšom čase sme si na ihrisku rozumeli, išli nám prihrávky a myslím, že miestami sme hrali skutočne dobre. Je pravda, že sme mohli hrať odvážnejšie, ale v takej kríze, v akej sme sa pred zápasom nachádzali, by sa otvorená hra so súperom rovnala samovražde. Nechceli sme, aby sme schytali podobný výprask ako v Berne. Samozrejme, aktuálne skóre po dvoch dueloch 0:7 nás neteší. Musíme však na tom popracovať a zase začať strielať góly," konštatoval po súboji obranca "belasých" Tomáš Jablonský. Rovnakým názorom sa prezentoval aj brankár Dušan Perniš. "Myslím, že sme ukázali to, čo sme sľúbili. V našej hre bolo srdce, emócie i bojovnosť. Nehovorím, že nie je škoda toho výsledku, ale pre prípadnú výhru sme urobili  maximum. Možno je to trápne klišé, ale musíme sa biť ďalej, dostať sa z toho sami. Najbližšiu šancu máme už v nedeľu v Trenčíne, bolo by ideálne, keby sme sa z krízy dostali práve tam. Potom nás v Európskej lige čaká Sparta Praha. Iste to bude skvelé federálny derby a my urobíme všetko preto, aby sme uspeli," dodal Perniš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies