Slovanisti rozvírili prestupové vody v najvyššej súťaži

NETKY.SK • 16 Február 2017, 09:45 • 2 min
Slovanisti rozvírili prestupové vody v najvyššej súťaži

BRATISLAVA - Koniec sezóny Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige sa postaral o rušný záver prestupového obdobia v najvyššej slovenskej súťaži. Kluby na poslednú chvíľu posilňovali svoje kádre. Prestupovať sa dalo do polnoci zo stredy na štvrtok.

slovakia

left justify in out

Aktívna v závere bola najmä Dukla Trenčín. Vo finiši základnej časti Tipsport ligy by jej malo aj päť nových hokejistov pomôcť postúpiť do play-off. Až štyria z nich prichádzajú pod hrad Matúša Čáka zo Slovana Bratislava, k „vojakom“ prichádzajú obranca Tomáš Starosta a útočníci Andrej Šťastný, Michal Hlinka aj český hokejista Lukáš Vopelka. Trio Slovákov už v minulosti za Duklu hralo, Michal Hlinka a Tomáš Starosta sú odchovanci klubu. Okrem nich Dukla získala aj obrancu Mareka Pača, odchovanca zvolenského hokeja naposledy pôsobiaceho v nižšej švédskej lige. Už počas stredy prišiel do Trenčína zo Zlína Daniel Štumpf. "Chceme urobiť všetko pre to, aby sme postúpili do play-off. Angažovali sme kvalitných hráčov a verím, že nám pomôžu k dobrým výsledkom. Chcel by som sa poďakovať vedeniu Slovana Bratislava za náročné, ale korektné rokovania, pri ktorých zavážili aj naše dobré vzťahy,“ povedal pre oficiálny web Dukly predseda predstavenstva klubu Viliam Ružička.

Piati noví hráči sa hlásia v kabíne HC ´05 Banská Bystrica. Obrancovia Michal Sersen a Mislav Rosandič a útočník Pavol Skalický už počas sezóny pôsobili v tíme „baranov“, kam ich nakrátko uvoľnil Slovan. Teraz im povolil dohrať pod Urpínom ročník. Okrem nich už do Banskej Bystrice dorazil aj švédsky obranca Jonathan Carlsson, ktorý v tejto sezóne nastupoval v nižších zámorských súťažiach, i český zadák Adam Sedlák z Vítkovíc. Po príchode viacerých defenzívnych posíl už nezostalo miesto v obrane Banskej Bystrice pre Jána Ťavodu, ktorý prestúpil do Žiliny.

Martin angažoval zo Slovana Patrika Bačika. Do mužstva z Turca mieri aj Lukáš Kozák, ktorý naposledy pôsobil v Medveščaku Záhreb. V tejto sezóne už hral aj za Duklu Trenčín, teraz sa však vracia do klubu, ktorého je odchovanec. Bačik a Kozák v stredu proti sebe ešte nastúpili v Kontinentálnej hokejovej lige a obaja aj skórovali.

Liptovský Mikuláš sa chce vyhnúť baráži aj s pomocou českého útočníka Jakuba Langhammera. Odchovanec Kladna slávil úspechy najmä v drese Sparty Praha, v tejto sezóne hral za anglický Manchester Phoenix. Na hosťovanie získali Liptáci aj Patrika Lužu, 22-ročného obrancu zo Slovana Bratislava. Obranné rady Liptovského Mikuláša rozšíri tiež odchovanec dubnického hokeja Emil Bagin, ktorý v tomto ročníku už hral aj za Trenčín a Poprad. V klube však končí Jakub Makovský, ktorý zamieril k ďalšiemu tímu namočenému do boja o vyhnutie sa baráži z Nových Zámkov. Nováčik v závere prestupového obdobia uvoľnil Martinsa Lavrovsa, Nicka MacParlanda a Tomáša Pituleho a získal Stanislava Kučkina z Buranu Voronež.

Káder Zvolena skompletizoval Patrik Lušňák zo Slovana Bratislava. Vedenie sa snažilo aj o príchod ďalšej posily z tímu KHL, ale napokon nebolo úspešné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona