Slovanisti pred odvetou v Kostanaji tvrdia: "Ak dáme gól, postúpime"

NETKY.SK • 18 Júl 2011, 12:05 • 2 min
Slovanisti pred odvetou v Kostanaji tvrdia: "Ak dáme gól, postúpime"

Slovanisti pred odvetou v Kostanaji tvrdia: "Ak dáme gól, postúpime"

slovakia

left justify in out

img

So solídnym náskokom 2:0 vstupuje do odvety 2. predkola futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 slovenský šampión Slovan Bratislava, v Kazachstane ho však nečaká prechádzka ružovou záhradou. "Belasí" si uvedomujú, že kľúčom k postupu bude streliť gól, v takom prípade by ich súper Tobol Kostanaj musel na postup odpovedať štyrmi, čo je úloha zrejme nad jeho sily.
      Minulý týždeň na Pasienkoch videl červenú kartu útočník Juraj Halenár, ktorý dostal automaticky dištanc a tým pádom si nesadol na palubu vládnej letky, ktorá v pondelok skoro ráno nabrala smer Kostanaj. Premárniť náskok 2:0 by bolo trestuhodné a Slovan by tento rok chcel napodobniť Žilinu pri jej úspešnom vlaňajšom ťažení predkolami Ligy majstrov.
      "Myslím si, že tréner k tomu postaví adekvátnu základnú zostavu, aby sa nič podobné nestalo. Chcelo by to, aby sme dali aspoň jeden gól a mohlo by byť po zápase," citovala oficiálna internetová stránka Slovana stredopoliara Jiřího Kladrubského. Český legionár, ktorý prišiel v lete zo Sparty Praha, patril spolu so strelcami Filipom Šebom a Karimom Guédém k najlepším na ihrisku v prvom súboji s Tobolom. V ňom Kazaši zverencov trénera Karla Jarolíma zaskočili dobre organizovanou hrou: "Keď sme ich videli na DVD, hrali úplne inak. V zápase si zrazu veľmi dobre posúvali loptu, ale zvládli sme to, čo je najdôležitejšie. Teraz budeme určite rozumnejší a lepšie pripravení," dodal Kladrubský, ktorý v odvete očakáva útočnejší prejav súpera. "Určite budú hrať viac dopredu, tlačiť sa do nášho pokutového územia a do koncovky. My tomu musíme zabrániť, dávať si pozor na zbytočné straty lôpt a nepúšťať ich do protiútokov. Dôležité bude hrať disciplinovane ako tím."
      Slovan sa na odvetu Ligy majstrov naladil víťazstvom 3:1 nad Trenčínom. V ligovej ouvertúre sa strelecky presadili Marko Milinkovič, Milan Ivana a Filip Šebo, ktorý si udržiava streleckú fazónu z minulej sezóny aj na začiatku novej. Gól do siete Trenčína opäť zvýšil chuť elitného kanoniera, v závere zápasu už podvedome šetril sily na odvetu v Kazachstane. "Samozrejme, v takýchto situáciách sa už hráč podvedome šetrí. Máme v hlavách, že nás v utorok čaká veľmi ťažký zápas s Tobolom Kostanaj," konštatoval Šebo.
      Odvetný duel sa hrá v utorok 19. júla o 18.00 SELČ (pozn. - v Kazachstane je 22.00 h). Slovan v prípade postupu čaká s najväčšou pravdepodobnosťou konfrontácia s cyperským majstrom Apoelom Nikózia, ktorý v prvom zápase 2. predkola vyhral na ihrisku albánskeho Skenderbeu Korce 2:0.
      odveta 2. predkola LM 2011/2012:
      Tobol Kostanaj - ŠK Slovan Bratislava
      začiatok o 18.00 SELČ, rozhoduje: Ante Vučemilovič-Šimunovič ml. (Chorv.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies