Slovanisti Mojžíš a Vondrka sú v prvej nominácii Růžičku

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 10:54 • 2 min
Slovanisti Mojžíš a Vondrka sú v prvej nominácii Růžičku

PRAHA - Hokejisti Slovana Bratislava Tomáš Mojžíš a Michal Vondrka sa objavili v prvej nominácii trénera Česka Vladimíra Růžičku na prípravu na svetový šampionát v Minsku (9. - 25. mája).

slovakia

left justify in out

Pre českého kouča je to premiérová nominácia po vymenovaní do funkcie, v ktorej nahradil Aloisa Hadamczika. V tíme nechýbajú ani brankár Jakub Kovář, ktorý absolvoval aj zimné olympijské hry v Soči. Nezmestil sa však ďalší olympionik Michal Barinka. Růžička bude mať k dispozícii aj ďalších hráčov z KHL, najväčšiu šancu dostať sa do tímu pre MS má podľa webu iDnes.cz zo súčasného kádra štvorica Jakub Kovář, Tomáš Mojžíš, Michal Vondrka a Jakub Petružálek.

 

V nominácii je až deväť reprezentačných nováčikov. Česi začnú prípravu na svetový šampionát 10. a 11. apríla v Děčíne súbojmi s Dánskom. Informácie zverejnil web iDnes.cz. 

Prvá nominácia Česka na prípravu na MS: 
Brankári: Pavel Francouz (Litvínov), Tomáš Závorka (Karlove Vary), Jakub Kovář (Jekaterinburg/KHL) 
Obrancovia: Lukáš Kovář, Tomáš Kudělka (obaja Vítkovice), Michal Gulaši (Karlove Vary), Ondřej Vitásek (Liberec), Matěj Stříteský (Litvínov), Josef Hrabal (Novosibirsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL) 
Útočníci: Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (všetci Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (obaja Vítkovice), Petr Pohl, Martin Zaťovič (obaja Karlove Vary), Tomáš Filippi, Jakub Valský (obaja Liberec), Jakub Petružálek, Tomáš Vincour (obaja Kazaň/KHL), Robert Kousal (Podoľsk/KHL), Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies