Slovanisti chceli v stredu "belasý hrad", kancelária NR SR to stopla

NETKY.SK • 25 Máj 2011, 07:09 • 2 min
Slovanisti chceli v stredu "belasý hrad", kancelária NR SR to stopla

Slovanisti chceli v stredu "belasý hrad", kancelária NR SR to stopla

slovakia

left justify in out

img

Počas stredajších osláv double futbalistov ŠK Slovan Bratislava v uliciach hlavného mesta nebude Bratislavský hrad osvietený na belaso. Záujem vedenia Slovana o "belasú atrakciu" zamietla kancelária Národnej rady Slovenskej republiky.    
      "ŠK Slovan Bratislava vyjadruje ľútosť nad rozhodnutím Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky, ktorá nášmu klubu neumožní využiť v rámci osláv zisku majstrovského titulu a Slovenského pohára špeciálne belasé osvetlenie Bratislavského hradu. Toto rozhodnutie však rešpektujeme," konštatuje sa v rekacii bratislavského klubu.  
      Belasí podávali žiadosť s dobrým úmyslom v snahe pripraviť fanúšikom svojho klubu i všetkým Bratislavčanom nevšedný zážitok. "Bratislavský hrad vnímame ako jeden zo symbolov mesta, ku ktorému sa hrdo hlásime a ktoré tiež reprezentujeme na futbalových trávnikoch. Tak, ako k Bratislave neodmysliteľne patrí jej hrad, tak k nej patrí aj jej klub – ŠK Slovan. Na Bratislavský hrad sme nechceli premietať žiadne nápisy, symboly či akékoľvek iné posolstvá a sme presvedčení, že takéto osvetlenie počas jediného večera nemohlo v žiadnom prípade znevážiť Bratislavský hrad ako kultúrnu a historickú pamiatku," uviedli vo vyhlásení slovanisti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies