Slovanista Vittek: Šťastie patrí k futbalu

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 08:59 • 2 min
Slovanista Vittek: Šťastie patrí k futbalu

BRATISLAVA - Obrovský kameň padol zo srdca futbalistom Slovana Bratislava v 90. minúte stredajšieho dohrávaného súboja 21. kola Fortuna ligy 2015/2016 proti MFK Zemplín Michalovce.

slovakia

left justify in out

"Belasí" mali počas celého duelu prevahu, vypracovali si viacero šancí, no buď zlyhali v koncovke, alebo zasiahol skúsený brankár hostí Marián Kelemen. Presný zásah striedajúceho Tamása Priskina v závere riadneho hracieho času napokon rozhodol o triumfe Slovana nad nováčikom 1:0. Center do pokutového územia poslal z pravej strany Marko Milinkovič, loptu spracoval Adam Zreľák a Priskin pohotovo prekonal gólmana hostí. "Očakávali sme veľmi ťažký a bojovný zápas s veľkým množstvom súbojov. Mali sme v ňom šance, ale nepremieňali sme ich. Našťastie sme ukázali charakter a bojovali až do konca, v závere sme napokon dali víťazný zásah. O to viac nás to teší. Rovnako aj v Michalovciach sme rozhodli v posledných sekundách. Pokúšali sme sa trochu viac centrovať zo strán, keďže analýza duelov súpera odhalila, že to by mohla byť slabšia stránka Zemplínčanov. Súper veľmi dobre bránil a bojoval. Michalovce u nás nemali čo stratiť, bod by bol pre nich výborný,“ povedal po stretnutí Marko Milinkovič.

 

Slovan v jarnej časti sezóny vždy naplno bodoval a v troch dueloch ešte neinkasoval. Na pôde Trenčína triumfoval 2:0, v Podbrezovej 1:0 a najtesnejším rozdielom uspel aj v stredu pred vlastnými fanúšikmi. "Pre celý tím je veľmi dôležité, že máme dobrý štart do jari. Musíme v tom pokračovať," poznamenal autor víťazného gólu zo súboja proti Michalovciam Tamás Priskin a Marko Milinkovič doplnil: "Máme radosť, že sme na jar stopercentní a ešte sme ani neinkasovali. Pokúsime sa, aby sme pokračovali na víťaznej vlne.“

 

Celý duel na hrote útoku absolvoval skúsený Róbert Vittek, no gólovo sa mu nepodarilo presadiť. Keď sa už zdalo, že sa zápas skončí nerozhodne, prišiel víťazný zásah Priskina. Vittek priznal, že Slovan získal tri body tak trochu so šťastím. "Šťastie patrí k futbalu a priklonilo sa k nám. Myslím si, že sme chceli vyhrať viac ako Michalovce. Bolo to zápas o prvom góle. Dali sme ho až v 90. minúte, ale aj o tom je futbal. Sami sme si to komplikovali, pretože šancí sme mali dosť počas celého duelu," povedal útočník domácich.

 

Po stredajšom súboji bol brankár hostí Marián Kelemen sklamaný, veď inkasoval až v závere stretnutia. "Myslím si, že sme odohrali dobrý duel počas celých deväťdesiatich minút. Mrzí nás, že sme inkasovali gól v poslednej minúte. Nezostáva nám nič iné ako sa pripraviť na ďalší zápas. V záverečnej päťminútovke sme boli menej koncentrovaní a v zadných radoch sme mali trochu chaos. Z toho vyústila aj chyba pri rozhodujúcom okamihu," povedal 36-ročný Michalovčan. Zemplínčania v jarnej časti prehrali súboje s Trnavou a Slovanom zhodne 0:1, v Žiline prekvapujúco triumfovali 3:2. Už v závere aktuálneho týždňa ich čaká domáci duel proti úradujúcemu majstrovi. "V nedeľu sa pokúsime niečo získať s Trenčínom a potom ide do tuhého. So Skalicou a Podbrezovou to budú za sebou dva 'šesťbodové' zápasy," poznamenal Kelemen na margo blížiacich sa stretnutí proti súperom z dna fortunaligovej tabuľky.

 

Duel v Bratislave proti Slovanu bol pre Kelemena výnimočný, veď sa predstavil na pôde klubu, v ktorom začínal so seniorským futbalom na prelome milénia. "Pamätám sa, že som chytal ešte na Tehelnom poli a tu na Pasienkoch hral Inter, ktorý bol v tom čase dvakrát majster. Myseľ sa mi pri príchode o pár rokov vrátila späť, naposledy som tu bol pred pätnástimi rokmi. Z vtedajšieho kádra si pamätám iba Roba Vitteka, s ním som hral aj v reprezentačnej 'dvadsaťjednotke'. Poznám sa aj Janom Muchom, v Poľsku sme chytali niekoľko duelov proti sebe,“ zaspomínal si s úsmevom Kelemen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona