Slovanista Tičar chce so Slovinskom vyhrať nad Slovenskom

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:32 • 2 min
Slovanista Tičar chce so Slovinskom vyhrať nad Slovenskom

OSTRAVA - Hokejisti Slovinska v prvých dvoch stretnutiach na svetovom šampionáte v Ostrave nezískali ani bod, ale potrápili Bielorusko i Rusko. Pre krajinu, ktorá má najmenej registrovaných hráčov z účastníkov MS, bude záchrana v elitnej kategórii veľkým úspechom. V utorok čaká v ČEZ aréne v Ostrave od 20.15 h na Slovincov súboj so Slovenskom, ktoré zdolali vlani na olympijskom turnaji v Soči.

slovakia

left justify in out

"V každom zápase musíme hrať na 100 percent. Náš najbližší cieľ je konečne získať prvé body. Neodštartovali sme šampionát, ako sme očakávali. Zo stretnutí sme mohli vyťažiť viac, ale je to dlhý turnaj. Potrebujeme sa pozrieť na video, kde robíme chyby a čo môžeme zlepšiť. Proti Slovensku budeme chcieť vyhrať," uviedol pre hokej.cz slovinský útočník Rok Tičar, ktorý uplynulú sezónu strávil v Slovane Bratislava.

 

Slovinsko ako nováčik elitnej kategórie potrápilo obhajcu titulu. Nakoniec síce prehralo 3:5, ale fanúšikovia ho za výkon vytlieskali. "Rusi nehrali na 100 percent. Myslím si, že môžu urobiť oveľa viac. Podľa mňa sa stále zahrievajú," uviedol Tičar, ktorý hráva na šampionáte vo formácii so Žigom Jegličom a Robertom Saboličom.

 

Najväčšou slovinskou hviezdou je Anže Kopitar. Tím je poskladaný okolo útočníka Los Angeles Kings, ktorý prišiel na prvý šampionát od roku 2008. Pred siedmimi rokmi nepomohol Slovinsku k záchrane v elitnej kategórii, jeho mužstvo v dvojzápase o udržanie padlo so Slovenskom. "Anže je veľký hráč, sme veľmi šťastní, že prišiel. Dodáva nám extra silu. Je radosť hrať s ním v jednom tíme," dodal pre hokej.cz Rok Tičar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies