Slovanista Kundrátek je v nominácii ČR na Švédske hokejové hry

NETKY.SK • 30 Január 2017, 13:34 • 2 min
Slovanista Kundrátek je v nominácii ČR na Švédske hokejové hry

PRAHA - Česká hokejová reprezentácia sa od 9. februára predstaví na Švédskych hokejových hrách, ktoré sú tretie podujatie štvordielneho seriálu Euro hockey tour. V nominácii trénera Josefa Jandača sú traja nováčikovia, naopak, jedna zo stálic je obranca Slovana Bratislava Tomáš Kundrátek.

slovakia

left justify in out

Reprezentačná premiéra čaká na obrancu Vítkovíc Lukáša Kloka a útočníkov Petra Jelíneka z Liberca a Vladimíra Růžičku ml. z Chomutova. Obaja útočníci sú zhodou okolností synovia bývalých reprezentantov. V nominácii opäť figurujú Tomáš Kundrátek zo Slovana Bratislava a Lukáš Kašpar, ktorý si dres "belasých" obliekal v sezóne 2015/2016. Vedenie českého reprezentačného mužstva ešte neskôr dopíše na súpisku pre tretí turnaj Euro hockey tour trinásteho útočníka.

 

Švédske hokejové hry sa v minulosti konali v Štokholme i v Malmö, tentoraz ich bude hostiť hala Scandinavium v Göteborgu, na ktorú majú zlaté spomienky členovia tímu Slovenska z MS 2002. Zápas Ruska s Fínskom sa odohrá v Petrohrade.

 

Nominácia ČR na Švédske hokejové hry (9. - 12. februára, Göteborg, Petrohrad):

 

Brankári: Pavel Francouz (Čeľabinsk/KHL), Jakub Kovář (Čerepovec/KHL)

 

Obrancovia: Adam Polášek (Novosibirsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Radim Šimek, Ondřej Vitásek (obaja Bílí Tygři Liberec), Jan Rutta (Piráti Chomutov), Tomáš Dvořák (HC Energie Karlove Vary), Lukáš Klok (HC Vítkovice Steel)

 

Útočníci: Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Lukáš Kašpar (Dinamo Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Michal Birner (Fribourg/Švaj.), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Petr Holík (PSG Zlín), Tomáš Hyka, Radan Lenc (obaja BK Mladá Boleslav), David Kämpf, Vladimír Růžička (obaja Piráti Chomutov), Petr Jelínek (Bílí Tygři Liberec)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies