Slovanet štartuje vlastnú LTE sieť, zameria sa na oblasti vidieka bez internetu

NETKY.SK • 23 November 2015, 14:54 • 2 min
Slovanet štartuje vlastnú LTE sieť, zameria sa na oblasti vidieka bez internetu

BRATISLAVA - Slovensko má ďalšieho poskytovateľa vysoko-rýchlostného internetu. Od pondelka začína prevádzkovať vlastnú bezdrôtovú LTE sieť spoločnosť Slovanet. Ako uviedla firma, ponúkať bude fixný internet do rýchlosti 100 megabitov za sekundu. Vysoko-rýchlostná LTE sieť Slovanet-u bude v prvej fáze dostupná v troch oblastiach, v Nitre, Vranove nad Topľou, Trebišove a vo viac ako 100 obciach v ich širšom okolí s celkovým pokrytím cez 110 tisíc domácností.

slovakia

left justify in out

Ďalšie investície a rozširovanie pokrytia do nových lokalít Slovanet plánuje postupne v priebehu nasledujúceho roka. S novou LTE sieťou sa zameria na oblasti vidieka s chýbajúcim alebo slabým pokrytím inými operátormi, respektíve s prevažujúcou dostupnosťou pomalých či nespoľahlivých miestnych Wi-Fi sietí. Na vybudovanie LTE siete Slovanet využil licencované pásmo 3,5 GHz.


Spoločnosť Slovanet je jedným z najväčších alternatívnych telekomunikačných operátorov na Slovensku. Poskytuje telekomunikačné služby pre rôzne segmenty zákazníkov. Ponúka riešenia internetovej komunikácie, dátových služieb, telefonovania. Slovanet zabezpečuje aj služby a konzultácie v oblasti bezpečnosti sietí, IT, projektov a budovania LAN aj WAN sietí. Zároveň dodáva príslušný hardvér a softvér, poskytuje servisné služby, poradenstvo a školenia na všetky dodané riešenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies