Slovan zvládol zápas s Nižnekamskom napriek zlému nástupu

NETKY.SK • 28 December 2013, 15:32 • 2 min
Slovan zvládol zápas s Nižnekamskom napriek zlému nástupu

BRATISLAVA - Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 4:2 (0:2, 3:0, 1:0).

slovakia

left justify in out

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy nad Neftechimikom Nižnekamsk 4:2. Prvýkrát sa vzájomný zápas oboch súperov v KHL nerozhodol až v samostatných nájazdoch. Slovan dokázal v druhej dvadsaťminútovke otočiť z 0:2 na 3:2 a potom už súboj dotiahol do víťazného záveru. 
V tabuľke Západnej konferencie majú Bratislavčania na 12. mieste takisto ako jedenásty Čerepovec a trinásty Podoľsk 47 bodov, za 8. priečkou, ktorá patrí Lokomotivu Jaroslavľ, zaostávajú o desať bodov. Najbližšie sa Slovan predstaví v KHL v nedeľu 29. decembra o 16.00 SEČ v Rige proti Dinamu. 

Kontinentálna hokejová liga - piatok: 

Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 4:2 (0:2, 3:0, 1:0) 
Góly: 21. Bartovič (Ölvecký), 30. Vondrka (Bližňák, Trončinský), 33. T. Mikúš (B. Mráz, A. Šťastný), 45. Vondrka (Bližňák, Miklík) - 3. P. Kulikov (J. Aľševskij, Jarullin), 13. Tolpeko (Jarullin, Ľudučin) 
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Vasiliev - Balodis, Ivanov, 10 055 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Janus - Škoula, Sigalet, V. Mihálik, Trončinský, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, J. Mikúš, Ölvecký - Šatan, Radivojevič, L. Hudáček - B. Mráz, A. Šťastný, T. Mikúš 
Nižnekamsk: Sudnicin (33. Dalton) - N. Belov, Jarullin, Mamašov, Beľakov, Kosmačov, M. Berezin, od 28. S. Romanov - Chochriakov, Polygalov, Rybin - Ľudučin, Cibák, Tolpeko - Truňov, Taratuchin, Belousov - S. Aľševskij, P. Kulikov, J. Aľševskij 

Slovan síce začal aktívne, ale už v 3. min ho schladil Kulikov, ktorý mal otvorenú takmer celú bránku, keďže Janus sa pre kontakt s ležiacimi hráčmi Aľševským a Trončinským nemohol presunúť na opačnú stranu. Bratislavčania sa snažili naďalej hrať aktívne, viaceré ich pokusy boli nádejné, Sudnicin však bol pozorný. V 10. min nepremenil Vondrka trestné strieľanie. Nižnekamsk hral pozorne vzadu a vyrážal do nebezpečných kontier. Postupne to bol čoraz väčší boj o stredné pásmo. V 13. min prepálil Tolpeko z vrcholu ľavého kruhu na vhadzovanie všetko, čo mu stálo v ceste - 0:2. 

V 39. sekunde druhej časti hry skončilo nahodenie Bartoviča sprava za chrbtom Sudnicina, ktorému veľmi dobre clonil Juraj Mikúš. Hra sa zrýchlila, Slovan viac ožil a najmä Vondrka mal tri dobré strelecké príležitosti. Na opačnej strane niekoľkokrát podržal svoj tím Janus. Sekundu pred uplynutím polovice zápasu vyrovnal Vondrka na 2:2, keď sa v presilovke ujala jeho strela z pravého kruhu. Obrat v skóre v prospech domácich zabezpečil v 33. min Tomáš Mikúš, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne. Do bránky Nižnekamska išiel Dalton a musel riešiť viaceré dobré príležitosti domácich. V 45. min ho zblízka prekonal Vondrka po ideálnej prihrávke z rohu od Bližňáka. Slovan pokračoval v nastúpenom trende z druhej dvadsaťminútovky a súpera púšťal pred Janusa len minimálne. Ak sa už Nižnekamsk prepracoval k zakončeniu, bratislavský brankár bol pre svoj tím oporou. 

Hlasy: 
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Napriek tomu, že sme prehrávali v prvej tretine 0:2 pri pomere striel 12:4 a väčšom tlaku v náš prospech, dokázali sme ešte viac zvýšiť aktivitu, utvárať si šance a využívať ich. V tretej tretine sme pokračovali v dobrej fyzickej práci. Mrzieť nás môžu iba nevyužité šance pri prečíslení a presilovej hre. Mohli sme a mali sme streliť ešte viac gólov." 

Dmitrij Balmin (tréner Nižnekamska): "Dnešný zápas sme začali dobre, dali sme dva góly. V druhej tretine sa náš výkon trocha zhoršil. Boli sme pripravení na hru Slovana, ktorá je založená na rýchlych protiútokoch. Budeme veriť, že prehry v tomto roku sú za nami a v novom už budeme úspešnejší. Netík je zranený, a preto sme ho nechali oddychovať." 

Marek Trončinský (obranca Slovana): "Moja premiéra sa nezačala pre mňa práve najlepšie, keďže sme dostali v úvode dva góly. Našťastie sme potom otočili vývoj a vyhrali sme. Som rád, že to chlapci vybojovali. Dlhšie som nehral, na začiatku to bolo trocha cítiť. Netušil som, že mám číslo po Višňovskom. So sedemnástkou som začínal v Kladne. Štrnástka bola obsadená, tak som si vzal sedemnástku. Tešil som sa na skvelú bratislavskú atmosféru a očakávania sa naplnili." 

Michal Vondrka (útočník Slovana): "Po nepremenenom trestnom strieľaní som si povedal, že som drevák. Veril som si, cítil som sa pred zápasom dobre. Nájazdy mi v poslednom čase nejdú, trafil som to kúsok od žŕdky, aj to sa stáva. Som rád, že sme mojou nepremenenou šancou neprehrali zápas ako v Prahe proti Levu, kde som mal tiež príležitosť a trafil som len žŕdku. Ak by som dal vtedy na 1:1, stretnutie by sa vyvíjalo asi inak. Som rád, že to dnes vyšlo a podarilo sa nám bodovať. Nakopol nás prvý gól. Hrali sme síce aktívne od začiatku, ale ten gól nám pomohol psychicky. Potom sme pridali druhý a dokázali otočiť. Prvý gól by mi nemali pripísať, keďže som pri ňom trafil Vlada Mihálika do nôh.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona