Slovan zvíťazil nad ruským Salavatom Ufa 1:0 po samostatných nájazdoch

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:27 • 2 min
Slovan zvíťazil nad ruským Salavatom Ufa 1:0 po samostatných nájazdoch

Slovan zvíťazil nad ruským Salavatom Ufa 1 0 po samostatných nájazdoch - Hokej Hrdinami zápasu sa stali český útočník Slovana Michal Vondrka a brankár Jaroslav Janus. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy

slovakia

left justify in out

img

Hrdinami zápasu sa stali český útočník Slovana Michal Vondrka a brankár Jaroslav Janus.

 Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy pred vlastnými fanúšikmi nad ruským tímom Salavat Julajev Ufa 1:0 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Hrdinom stretnutia sa stali český útočník Michal Vondrka, ktorý premenil v rozstrele dva nájazdy a rozhodol o cennom triumfe belasých i gólman Jaroslav Janus, ktorý si udržal čisté konto.

Slovan sa v KHL najbližšie predstaví v piatok, keď opäť v domácej aréne o 19.00 privíta Neftechimik Nižnekamsk.

Slovan nastúpil stále bez zranených Šatana a Štajnocha, chýbali aj "dvadsiatkári" Daňo s Mikúšom, v útoku domácich tak dostali šancu Bakoš, Preisinger či Kudrna. V úvode stretnutia videli diváci rýchly, svižný hokej, výrazných streleckých príležitostí bolo však pramálo. V 3. minúte urobil chybu na obrannej modrej Sigalet a Janus sa mal čo obracať, aby kryl nájazd Rolinka. Na druhej strane klziska zakončil nepresne Ölvecký. V 7. minúte sa dostal do samostatného úniku Bartovič, Aťušov ho pri zakončení sekol, takže rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Bartovič volil pri ňom priamu strelu, Tarkki ale jeho nedôrazný pokus vytesnil vyrážačkou. O minútu neskôr dostal Kukumberg za napadnutie hlavy a krku trest na 5 min plus DKZ, belasí však prežili dlhé oslabenie bez ujmy. Naopak, onedlho si zahrali presilkovku aj oni, dokonca 71 sekúnd o dvoch hráčov. Višňovský v nej pálil ako pri Verdune, jeho delové rany si ale nenašli cestu za Tarkkiho chrbát. Prvú tretinu zakončilo Višňovského vysunutie Miklíka, no rýchlonohý krídelník nenašiel kulinku v postoji fínskeho brankára.

Boj o každý centimeter ľadu pokračoval aj v druhej dvadsaťminútovke. Oba tímy si zakladali na pozornej defenzíve, takže šance sa rodili len sporadicky. V 23. minúte našiel Ölvecký spoza bránky Šťastného, ktorý tiesnený mieril iba do Tarkkiho lapačky. Následne predviedol výstavné sólo Sersen a bez gólového vyjadrenia zostala aj Švarného delovka, ktorej vystavil stopku Tarkkiho semafor. Na opačnej strane Mirnov spomedzi kruhmi napálil iba do klbka hráčov, následne šikovný Musatov, ktorý sa natlačil z ľavej strany pred bránku Slovana, trafil Janusov ľavý betón. Záver tretiny vyznel priaznivejšie pre hostí. V 39. minúte Pihlström popri pravom mantineli prefrnkol okolo Miklíka a opäť musel ukázať svoje umenie brankár Slovana. Následne bol faulovaný v čistej šanci Pankov a tak dostali aj hostia výhodu trestného strieľania, Janus však ustál bekhendový blafák útočníka Ufy.

Tretiu tretinu začali aktívnejšie hráči Slovana. V presilovke domáceho mužstva sa takmer ujala šanca Bližňáka, ten bol však príliš blízko súperovej bránky, aby mohol ideálne zakončiť. Hra gradovala, v 44. minúte Kudrna vyprášil Tarkkiho betóny a následne Bakoš poslal puk z dorážky mimo opustenej súperovej bránky. V 49. minúte vytiahol pre zmenu dva bravúrne zákroky Janus, keď kryl Zinovjevov nájazd a poradil si aj s pokusom nepokrytého Rolinka. O päť minút neskôr sa natlačil pred domácu svätyňu Pankov, mieril však mimo priestoru troch žrdí. V závere tretiny sa dopustil faulu Tabaček a tak ju domáci dohrávali priklincovaní v obrannom pásme, tlaku však odolali.

V predĺžení mali dobré možnosti na skórovanie domáci Sigalet a v tíme hostí Zinovjev s Rolinkom, gól však nepadol a tak duel dospel až do samostatných nájazdov. V nich rozhodol o triumfe Slovana nájazd Vondrku zo štvrtej série. 


Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 1:0 po predĺžení a samostatných nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)



Rozhodujúci samostatný nájazd Vondrka. 

Rozhodcovia: Zacharov (Rus.), Nalivajko (Biel.) - Morozov, Lazarev (obaja Rus.), vylúčení: 3:4 na 2 min, naviac Kukumberg 5+10+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan: Janus - Višňovský, Sigalet, Sersen, Sekera, Tabaček, Švarný - Vondrka, Bližňák, Miklík - Hudáček, Lipiansky, Bartovič - Kukumberg, Kytnár, Bakoš - Preisinger, Šťastný, Ölvecký - Kudrna

Ufa: Tarkki - Aťušov, Proškin, Konev, Koľcov, Baranka, Gurkin Blaťák - Rolinek, Zinovjev, Pankov - Mirnov, Pihlström, Chlystov - Paršin, Trubačjov, Filatov - Stepanov, Svitov, Musatov - Jemelin

lasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Zápas sme začali nervózne a kŕčovito. Nepomohlo nám ani vylúčenie Romana Kukumberga do konca zápasu, čo náš oslabený tím ešte viac oslabilo. Bojovnosťou a nasadením sme ustáli prvú tretinu. Od druhej sme výrazne zlepšili herný pohyb a začali si vytvárať strelecké príležitosti. V tretej tretine sme v tejto aktívnej hre pokračovali a mohli sme aj rozhodnúť zápas. Vo vypätých samostatných nájazdoch sme prehrávali, no Jaro Janus v bránke preukázal pevné nervy a Michal Vondrka premenil dva nájady, čím nám zaistil dva body. Získať dva body s takým silným tímom, ako je Ufa, je veľmi cenné."

Vener Safin Rasichovič, tréner Ufy: "Zápas bol veľmi vypätý. Mal svoj vnútorný obsah, no hra nebola veľmi zaujímavá, chýbali v ňom ostré momenty. Oba tímy mali možnosť streliť gól a rozhodnúť duel vo svoj prospech, nám sa to ale nepodarilo. Myslím si, že súper bol silnejší a preto vyhral."

Roman Kukumberg, útočník Slovana: "Vôbec netuším, za čo som dostal trest do konca zápasu. So žiadnym súperovým hráčom som nebol v kontakte, o žiadnom faule neviem. Rozhodcovia odmietli so mnou komunikovať. Taká chyba by sa v takejto lige nemala stávať."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Na prípravu na tento zápas sme mali dosť času, som veľmi rád, že nám to vyšlo. Škoda, že diváci nevideli viac gólov. Dva body sú však doma a to je najpodstatnejšie. Nájazdy na tréningoch usilovne trénujeme, takže som si na ne veril."

Tabuľka Západnej konferencie KHL:

1. Dinamo Moskva 34 20 6 2 6 110:75 74

2. Lokomotiv Jaroslavľ 34 17 8 0 9 88:69 67

3. SKA Petrohrad 33 22 1 2 8 121:85 70

4. CSKA Moskva 33 16 7 0 10 96:72 62

5. Slovan Bratislava 34 13 5 3 13 79:84 52

6. Donbass Doneck 35 11 6 4 14 89:100 49

7. Severtsaľ Čerepovec 33 11 5 5 12 80:78 48

8. HC Lev Praha 33 14 1 3 15 80:81 47

--------------------------------------------------------

9. Torpedo N. Novgorod 33 13 1 5 14 94:94 46

10. Dinamo Minsk 35 10 5 4 16 84:113 44

11. Viťaz Čechov 33 6 7 6 14 83:94 38

12. Atlant Mytišči 34 9 3 4 18 81:97 37

13. Dinamo Riga 35 8 3 3 21 72:107 33

14. Spartak Moskva 34 7 3 5 19 73:106 32


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies