Slovan zvíťazil na ľade JYP Jyväskylä 4:3, hrdinom Bartovič

NETKY.SK • 24 August 2013, 06:20 • 2 min
Slovan zvíťazil na ľade JYP Jyväskylä 4:3, hrdinom Bartovič

HELSINKI - Hokejisti slovenského účastníka KHL HC Slovan Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase European Trophy v Južnej divízii na ľade JYP Jyväskylä 4:3.

slovakia

left justify in out

Zverenci českého trénera Rostislava Čadu tak pripravili fínskemu celku prvú prehru v prebiehajúcom ročníku ET. Hrdinom duelu sa stal útočník Milan Bartovič, ktorý strelil dva góly a pri jednom asistoval.

"Belasí" sa najbližšie predstavia v ET v sobotu o 16.00 proti tímu KalPa Kuopio.

Slovan odštartoval na ľade zatiaľ nezdolaného fínskeho mužstva naplno a už po niekoľkých sekundách sa dostal do šance Vondrka, no domáci brankár Tarkki jeho strelu zastavil. Prvý gól však strelili hokejisti JYP. V 6. minúte po prihrávke Poukkulu vypálil Hubáček a prekonal prekvapeného Janusa, ktorý mal zakrytý výhľad. Slovan dokázal odpovedať už o pol minúty. Škoula vysunul dlhou prihrávkou Bartoviča a ten trafil pravý horný roh domácej bránky - 1:1. Aj v ďalších minútach pokračoval obojstranne rýchly hokej. Ten zabrzdilo až vylúčenie Mojžíša za sekanie v 12. minúte. Domáci si počas presilovky vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, ale hostia ich tlaku odolali.

Slovan mohol ísť do vedenia v úvode druhej tretiny, keď Perrin zahákoval unikajúceho Vondrku a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Faulovaný hráč však Tarkkiho neprekonal. Vzápätí išiel na trestnú Kolena a hostia sa opäť museli brániť v početnej nevýhode. Od 30. minúty hral Slovan tri presilovky po sebe, jednu dokonca štvorminútovú, no početnú prevahu nedokázal premeniť na vedúci gól. Pol minúty pred koncom išiel na trestnú aj Louhivaara a hostia hrali 5 proti 3.

V rovnakom pomere odštartovali aj tretiu časť a v nej už konečne skórovali. Po 16 sekundách sa presadil Juraj Mikúš - 2:1. Ich vedenie však netrvalo dlho, keď už v 43. minúte vyrovnal Lahti. V ďalších minútach si oba tímy vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, no úradovali výborné brankárske zákroky. V 54. minúte hral Slovan opäť v oslabení, no domáci zadáci stratili puk, ktorý získal Bartovič a pridal svoj druhý gól v zápase. O minútu neskôr bolo už 4:2 pre hostí, keď sa po ďalšom úspešnom brejku presadil Bližňák. V závere domáci už iba skorigovali na 3:4.

Južná divízia:
JYP Jyväskylä – HC Slovan Bratislava 3:4 (1:1, 0:0, 2:3) 
Góly: 6. Hubáček (Poukkula, Kalteva), 43. Lahti (Wärn, Louhivaara), 59. Perrin (Tuppurainen, Abid) – 7. Bartovič (Škoula), 40. J. Mikúš (Škoula, Bartovič), 54. Bartovič, 55. Bližňák (Netík, Štajnoch). Rozhodovali: Favorin, Salonen – Sourmunen, Neva, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1.
Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Štajnoch, Brejčák, Ďatelinka - Vondrka, Bližňák, Miklík - Bartovič, J. Mikúš, Netík - Hudáček, Ölvecký, Daňo - Kolena, Bakoš, T. Mikúš - Kukumberg
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies