Slovan získal ôsmy titul, v siedmom finále zdolal Košice 2:1 pp

NETKY.SK • 23 Apríl 2012, 06:28 • 2 min
Slovan získal ôsmy titul, v siedmom finále zdolal Košice 2:1 pp

Slovan získal ôsmy titul, v siedmom finále zdolal Košice 2 1 pp - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase finále extraligovej play off nad HC Košice 2 1 po predĺžení a získali už svoj 8. titul.

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase finále extraligovej play off nad HC Košice 2:1 po predĺžení a získali už svoj 8. titul.
      Hrdinom duelu sa stal Libor Hudáček, ktorý po individuálnej akcií v 67. minúte svojím druhým gólom rozhodol o triumfe Slovana.

      HC Košice - Slovan Bratislava 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
      Góly: 11. Jenčík (Hvila, Miklík) - 31. Hudáček (Šatan, Jerofejevs), 67. Hudáček. Rozhodovali: Hradil, Minář (obaja ČR) - Novák, Stano. vylúčení: 1:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov (vypredané)
      /konečný stav série: 3:4, titul získal Slovan/
      Košice: Hylák - Tabaček, Homer, Novák, Šeda, Martin Chovan, Gajdoš, Slimák - Spilar, Zálešák, Bartoš - Miklík, Gron, Jenčík - Dravecký, Haščák, Pašek - Baláž, Hvila, Mlynarovič
      Slovan Bratislava: Konrád - Kozák, Švarný, Dobroň, Frühauf, Štajnoch, Jerofejevs - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Bartánus, Bulík, Hudec - Buc, Kukumberg, Skokan - Harvey, Sloboda, Kudrna - Bakoš

      Prvú šancu v rozhodujúcom súboji finále extraligy si vypracovali hostia, keď spomedzi kruhov vypálil Bartánus, Hylák si s jeho pokusom poradil. Domáci mali problémy s prechodom do útoku, keď sa dlho nedokázali presadiť cez dobrý forčeking Slovana. Košických priaznivcov v 3. minúte zdvihol zo sedadiel tvrdý zákrok Harveyho na Baláža, ktorému pomáhali z ľadu spoluhráči. Košičania hrali od 6. minúty presilovku, ale výraznejšie šance si nevypracovali, naopak Hylák musel zasahovať po úniku Buca. Prvá gólová príležitosť domácich prišla až po jedenástich minútach, keď sa k odrazenému puku dostal Pašek a Konrád mal plné ruky práce. Košičania sa presadili hneď na to pri dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov. Prihrávkami na jeden dotyk "rozobrali" obranu hostí a Jenčík sám pred brankárom zavesil k ľavej žŕdke - 1:0. Košičania v 15. minúte Slovan zatlačil pred bránku a boli veľmi blízko k druhému gólu, no Zálešákovi v rozhodujúcej chvíli poskočil puk a s následným nahodením spoza bránky si Konrád poradil. V závere sa prezentovali peknou kombináciou Miklík s Jenčíkom, ale druhý poslal zadovkou puk tesne vedľa ľavej žŕdky.
      Hra mala spád aj v druhej tretine. Mužstvá predvádzali rýchly ofenzívny hokej a o šance nebola núdza ani na jednej strane klziska. Brankári však svoje tímy podržali. Gól padol až v 31. minúte a do domácej bránky. Jerofejevsovu strelu Hylák ešte vyrazil, no puk sa dostal k Šatanovi, ten ho posunul na nabiehajúceho Hudáčka, ktorý nedal brankárovi šancu - 1:1. V ďalších minútach mali viac z hry domáci hráči, ale do vyloženej šance sa nedostali. Na druhej strane pohrozil Bulík, keď okamžite po buly vypálil bekhendom, no Hylák bol pozorný. V 37. minúte sa po Gronovom úniku ocitol v superšanci Miklík, prudkú prihrávku si však nespracoval ideálne a s jeho pokusom si Konrád poradil. V závere prostredného dejstva si zahrali v početnej výhode aj hostia a gól mal na hokejke Bartánus. Vzápätí sa dostali do brejku Dravecky a Bartoš, no proti Konrádovi neuspeli.
      Košičania odštartovali tretie dejstvo presilovkou, v ktorej mal najväčšiu šancu Spilar, zblízka napálil len do Konráda. Ihneď po jej konci nepochodil ani Gron, ktorý sa šikovne obtočil okolo bránky aj obrancu, no nenamieril presne. Domáci boli smerom dopredu aktívnejší a stále sa snažili ohroziť Konráda. Vyložené šance však neprichádzali a rovnako to bolo pred Hylákom, ktorého výraznejšie ohrozil iba Kukumberg. Puk za jeho chrbát však nepretlačil. V 53. minúte išiel na trestnú Jerofejevs a Košice tak mali ideálnu šancu rozhodnúť. Slovanisti sa však veľkému tlaku ubránili a tak zápas pokračoval desaťminútovým predĺžením. V ňom si prvú šancu vypracovali domáci, no Gronova strela letela tesne nad žŕdku. Slovan si dával veľký pozor na zadné vrátka a dopredu sa nehrnuli. V 64. minúte však neustrážili Miklíka, ktorý sa snažil tečovať Gronovu strieľanú prihrávku medzi Konrádove betóny, no brankár hostí zachránil. Na druhej strane získal puk v strednom pásme Kukumberg, okamžite vyrazil do útoku a takmer prestrelil Hyláka. Hrdinom duelu sa nakoniec stal Libor Hudáček, ktorý po individuálnej akcií v 67. minúte svojím druhým gólom rozhodol o triumfe Slovana.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona