Slovan získal dôležité tri body, Čada: "Opäť sme bližšie k nášmu cieľu"

NETKY.SK • 16 Január 2013, 08:03 • 2 min
Slovan získal dôležité tri body, Čada: "Opäť sme bližšie k nášmu cieľu"

Slovan získal dôležité tri body, Čada: "Opäť sme bližšie k nášmu cieľu"

slovakia

left justify in out

imgHokejisti Slovana Bratislava triumfovali aj v treťom československom derby, keď v utorok zdolali domáci HC Lev Praha opäť o jediný gól 4:3. "Belasí" si tak pripísali do tabuľky veľmi dôležité tri body a priblížili sa svojmu cieľu postúpiť do play off.
      Slovan figuruje na 6. priečke Západnej konferencie so 66 bodmi, čo je rovnako ako má piaty Severstaľ Čerepovec. Na siedmy Lev má náskok šesť bodov a na deviaty Doneck už 11. "Opäť sme sa priblížili k nášmu cieľu a čo viac si môžeme prijať. Po zlom začiatku sme sa zdvihli a hokej, aký sme hrali v prvej tretine, sme asi ešte nepredviedli. Môže nás len mrzieť, že sme ju miesto 3:1 nevyhrali 5:1," komentoval dôležitý bodový zisk tréner Rostislav Čada.
      Postup do vyraďovačky však bude ešte tuhý oriešok. Do konca základnej časti ostáva "belasým" odohrať desať duelov a z toho až šesť na súperových štadiónoch. "Ciele máme rozdelené na časti tak, ako idú po sebe zápasy. Ďalšou úlohu je doviesť z Ruska body, čím viac, tým lepšie. Pokiaľ sa nám to podarí, musíme sa pokúsiť získať doma rozhodujúci trhák, aby sme pred poslednou sériou troch zápasov vonku mali vytvorené predpoklady, že ten cieľ postúpiť je realizovateľný," pokračoval Čada.
      V utorok prišlo na derby 15.543 divákov, o necelých tisíc menej ako na duel medzi HC Lev s Dinamom Moskva (16.317 divákov), čiže rekord návštevnosti nakoniec odolal. Dôležitejšie pre hráčov Slovana však bolo to, že sa mohli aj druhýkrát v sezóne spoľahnúť na svojich verných fanúšikov a opäť sa cítili ako doma. V O2 Aréne tvorili asi polovicu publika, no hlasivkami jednoznačne prevýšili domácich priaznivcov. "Diváci boli opäť skvelí, nesklamali a vytvorili neskutočnú atmosféru. Myslím, že chalani podali znovu dobrý výkon a oplatili sme to publiku. Vždy sa lepšie chytá, keď máme za sebou takýto fanklub," pochvaľoval si priaznivcov Slovana brankár Jaroslav Janus. "Som veľmi rád, že takto stoja za nami a za to, že sme sa im za to odvďačili víťazstvom," dodal bývalý obranca Leva Michal Sersen.
      Pred zápasom najviac rezonovala komplikovaná situácia ohľadom Ľubomíra Višňovského. Ten sa na ľade nakoniec nepredstavil, keďže vedenie KHL mu zrušilo kontrakt so Slovanom. Ani takáto citeľná strata však "belasých" nezlomila a opäť sa dokázali vyrovnať s problémami. "Bohužiaľ, to sa v hokeji stáva, rozhodlo sa o tom tesne pred zápasom. No my sa nemôžeme sústrediť iba na jednu vec, život ide ďalej. Koncentrovali sme sa na náš výkon, hrali sme aj za neho a dokázali sme, že mužstvo nie je len o jednotlivcoch, ale je to kolektív, ktorý robí výsledky," zdôraznil Sersen.
      "Tento tím je zvyknutý reagovať na zmeny v reorganizácii mužstva na poslednú chvíľu. Dnes to dokázal tým najlepším spôsobom, podal bojovný výkon a možno i za Ľuba. Nemá cenu polemizovať, sťažovať sa a plakať, ale treba postaviť zostavu z hráčov, ktorí sú k dispozícii," dodal Čada.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies