Slovan zdolal Trnavu skúsenosťami

NETKY.SK • 22 September 2013, 10:36 • 2 min
Slovan zdolal Trnavu skúsenosťami

TRNAVA - Trnava rovnako ako Slovan ťahala pred stretnutím trojzápasovú víťaznú šnúru. Do derby išla posilnená vedomím, že doma v tejto sezóne ešte neprehrala.

slovakia

left justify in out

Futbalisti úradujúceho majstra Slovana Bratislava dokázali v sobotňajšom 125. derby proti Spartaku Trnava skvele zareagovať na nepriaznivý vývoj, keď tromi gólmi otočili výsledok v ich prospech. Herne "belasí" neoslnili, víťazstvo 3:1 na pôde odvekého rivala dosiahli zásluhou väčších skúseností svojich hlavných opôr - najmä Róberta Vitteka, Jiřího Kladrubského, Igora Žofčáka a Pavla Fořta. Na čele tabuľky má Slovan po tretine odohratých kôl Corgoň ligy 2013/2014 náskok päť bodov.

"Na zápas v Trnave sme sa pripravovali ako na predchádzajúce a sme radi, že sme v ňom predĺžili víťaznú sériu. Naše mužstvo bolo pripravené na nátlakový futbal domácich, ktorým desať minút ich taktika vychádzala. Trnava hrala maximálny pressing, z čoho vyústil aj jej vedúci gól. Potom sme sa striasli nervozity a dovolím si povedať, že 80-90 percent zápasu sme boli lepším mužstvom, strelili sme tri góly a súpera sme do vážnej šance nepustili. Zachovali sme si futbalovú tvár, spokojný som s výkonom celého mužstva, ale predovšetkým Vittek, Fořt a Kladrubský nám pomohli svojimi skúsenosťami. Pridali sa k nim ostatní hráči, bol to z našej strany kolektívny výkon. Nezľakli sme sa búrlivého prostredia a ukázali sme, že sme lepším mužstvom ako Spartak," zhodnotil zápas kouč Slovana Jozef Valovič, ktorý v minulej sezóne počas derby stál na opačnej strane barikády ako generálny manažér Spartaka.

"Bílí andeli" rovnako ako Slovan ťahali pred stretnutím trojzápasovú víťaznú šnúru. Do derby išli posilnení vedomím, že doma v tejto sezóne ešte neprehrali. "My sme doma silní a chceli sme znova uspieť. Ujali sme sa vedenia pekným gólom Procházku, hrali sme v tých chvíľach nátlakovo. Potom prišli fázy, keď sme sa stiahli a prakticky sme Slovan za sedem minút posadili na koňa. Dostali sme góly po hrubých individuálnych chybách. Erika Saba obišiel Milinkovič ako malého chlapca, to by sa nemalo stať. Na druhej strane, ukázala sa kvalita Milinkoviča, dal krásny center a Fořt potvrdil kanonierske schopnosti. Slovan má kvalitu inde ako my, ale moji chlapci dreli a bojovali, nemám im čo vyčítať. Dostali sme tri góly z troch šancí súpera. Nepomohlo nám ani lepšie držanie lopty, lebo na to sa futbal nehrá," zhodnotil duel kouč Spartaka Juraj Jarábek.

Podľa neho hlavný rozhodca Ján Valášek nemal zápas pevne vo svojich rukách: "Rozhodca bol ako acylpyrín. Neublížil jednému ani druhému, ale zbytočne po prestávke kúskoval hru vo fázach, keď sme sa chceli dostať do tempa. Ľuďom sa nepáči futbal, aký hrá Slovan. Kúskovanie, zdržovanie, váľanie sa po trávniku... Súper hral presne to, čo potreboval," dodal Jarábek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies