Slovan zdolal SKA Petrohrad 4:2, hostia predčasne odišli z ľadu

NETKY.SK • 18 September 2012, 06:48 • 2 min
Slovan zdolal SKA Petrohrad 4:2, hostia predčasne odišli z ľadu

Slovan zdolal SKA Petrohrad 4 2, hostia predčasne odišli z ľadu - Hokej Rekordný slovenský hokejový majster Slovan Bratislava zaznamenal v pondelok prvé domáce víťazstvo v riadnom hracom čase v prestížnej KHL. Belasí v napínavom zápase vyhrali 4 2 and SKA

slovakia

left justify in out

img

Rekordný slovenský hokejový majster Slovan Bratislava zaznamenal v pondelok prvé domáce víťazstvo v riadnom hracom čase v prestížnej KHL. "Belasí" v napínavom zápase vyhrali 4:2 and SKA Petrohrad, teda nad jedným z favoritov na celkový titul 4:2.

Slovanisti sa v úvodnej tretine dvakrát dostali do vedenia, ale hokejisti Petrohradu dokázali vždy odpovedať. O víťazstve rozhodol v záverečných minútach prenádherným gólom po sóloakcii kapitán Miroslav Šatan a po ňom ho ešte poistil parádnou strelou Bartovič. Hosťujúce mužstvo a ani jeho realizačný tím na čele s českým trénerom Milošom Říhom nezostali na ľade na slávnostné vyhlásenie najlepších hráčov, zo strany Slovana sa pocty dostalo brankárovi Jaroslavovi Janusovi, ktorý zneškodnil 42 striel súpera.

Zverenci trénera Rostislava Čadu privítajú v sobotu o 17.00 h ďalší ruský tím Avangard Omsk.

Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)

Góly: 3. Bližňák (Vondrka), 14. Mikúš (Šťastný), 57. Šatan (Štajnoch, Ďatelinka), 58. Bartovič (Kukumberg) - 8. Martensson (Thoresen, Kalinin), 26. Průcha (Thoresen). Rozhodcovia: Beljajev, Ravodin - Majtak, Pronskich (všetci Rus.), vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Janus - Švarný, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Sigalet - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Dravecký, Šťastný, Mikuš

SKA Petrohrad: Štěpánek - Dallman, Kalinin, Čudinov, Alexandrov, Berďukov, Semionov, Grebeškov - Thoresen, Martensson, Průcha - Makarov, Kučeriavenko, Klimenko - Burdasov, Fjodorov, Glazačev - Afinogenov, Tichonov, Rybin - Monachov

Diváci v Slovnaft Aréne videli od začiatku pútavý duel plný pekných akcií a osobných súbojov. Ich radosť ešte vzrástla v 2. minúte, keď išli domáci počas presilovky do vedenia a potrebovali na to len desať sekúnd. Vondrka prihral Bližňákovi a ten prudkou strelou z pravého kruhu prekonal Štěpánka - 1:0. Po uplynutí početnej prevahy pohrozili aj hostia zásluhou Glazačeva, ktorý z uhla otestoval Janusa. Pri hre piatich proti piatimi boli aktívnejší hráči Petrohradu, ktorí domácim niekoľkokrát zavarili. Vyrovnávajúci gól prišiel v 8. minúte, keď mal Petrohrad výhodu o dvoch hráčov. Po strele Thoresena, ktorú Janus s námahou vyrazil, dotlačil puk do siete Martensson. Podobnú akciu si hráči prvého petrohradského útoku zopakovali aj o pár minút neskôr, no Martensson tentoraz tečoval Thoresenovu strelu len do vonkajšej siete. Slovan sa dostal opäť do vedenia v 14. minúte. O dovtedy najkrajší moment zápasu sa postaral mladíček Mikúš. Dravo vybojoval puk pri mantineli, vletel do útočného pásma a presnou strelou pomedzi nohy obrancu vymietol pravý horný roh Štěpánkovej bránky. Petrohrad vystupňoval tlak počas ďalšej presilovky. Čudinov poslal delovku od modrej, Janus si s ňou poradil a vzápätí zachránil aj pri pokuse Rybina a superšanci Glazačeva.

Druhú tretinu odštartovali domáci v početnej výhode, ale brankára hostí neohrozil. To Janus sa musel stále obracať. Petrohrad útočil a v tejto fáze hry na ľade jasne dominoval. Slovan sa mohol dostať spod tlaku počas ďalšej presilovky, no stal sa pravý opak. Domácej obrane unikli rýchli Thoresen s Průchom a druhý menovaný si parádnym blafákom vychutnal brankára Slovana - 2:2. Tlak hostí nepoľavil ani po vyrovnaní. Bratislavčania si nevedeli poradiť s forčekingom súpera a pred Štěpánka sa takmer nedostali. V prvej polovici druhého dejstva na neho vyslali iba jedinú strelu. Domáci sa dostali opäť do zápasu až v druhej polovici. Hudáček našiel ideálne pred bránkou Šatana, ale kapitán v poslednej chvíli minul puk. V 34. minúte sa rútil na Štěpánka Miklík, v poslednej chvíli zatiahol Dallman ručnú brzdu a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Miklík však ponúknutú šancu zahodil.

Hokejisti Petrohradu sa mohli dostať prvýkrát do vedenia v 45. minúte, keď išli dvaja na jedného, Janus však perfektne vychytal Klimenka. Vzápätí zahrmelo aj na druhej strane, ale ani domáci neskórovali. Hostia dostali ďalšiu veľkú šancu šesť minút pred koncom. Na trestnú išiel po spornom verdikte Šťastný a Petrohradu stačili na prekonanie brankára iba štyri sekundy. Hostia predviedli ukážkovú akciu, keď ihneď po buly prišla tvrdá strela od modrej a po teči jedného z útočníkov skončil puk za Janusovoým chrbtom. Hosťujúci útočník však tečoval vysokou hokejkou a rozhodcovia tak gól neuznali. Vzápätí po mele zachránil domácich Janus. Tri minúty pred koncom ale zavelil do útoku kapitán Šatan, ktorý sa predral cez troch obrancov a presnou strelou prekonal Štěpáneka - 3:2. Hneď na to ešte poistil prvé domáce víťazstvo Slovana Bartovič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies