Slovan zdolal Michalovce, v nadstavenom čase rozhodol Priskin

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 18:08 • 2 min
Slovan zdolal Michalovce, v nadstavenom čase rozhodol Priskin

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšej dohrávke 21. kola Fortuna ligy 2015/2016 doma nad Zemplínom Michalovce 1:0.

slovakia

left justify in out

"Belasí" tak v tabuľke stále majú na druhom mieste na lídra a majstra AS Trenčín stratu štyroch bodov.

 

Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 90. Priskin. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: de Kamps - Sviarčinskij, Koscelník, 1022 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Zreľák – Scott, de Kamps – Milinkovič, Savičevič (61. Priskin), Kubík (70. Oršula) - Vittek

MFK Zemplín Michalovce: Kelemen – Perez, Chubutia, De Marco, Sviarčinskij - Kunca, Sedlák, Grič, Koscelník (90. Serečin) - Hamuľák (71. Votinov), Lukič (74. Bayón)

 

V slnečnom, ale chladnom počasí a v komornej atmosfére videlo publikum v prvom polčase dobýjanie brány hostí. Aktívny bol najmä Vittek, ktorý v 5. minúte po centri Milinkoviča prinútil Kelemena k dobrému zákroku. O chvíľu zasa nedočiahol na prudký center. Potom to tvrdou bombou z 20 metrov skúsil Milinkovič, ale Kelemen s námahou vyrazil. V 25. minúte Vittek po prieniku z ľavej strany trafil pravú tyč a dorážku Savičeviča zblokovala obrana hostí na roh. V 32. minúte hlavičkoval opäť Vittek, ale minul a o desať minút sa neujal ani jeho ďalší prienik, keď strieľal vedľa. Michalovce síce vedeli zakombinovať viacerými prihrávkami, ale ich snaha končila vždy pred šestnástkou domácich. Až v poslednej minúte prvého dejstva musel zasahovať Mucha po nebezpečnejšom centri a hlavičke De Marca.

 

Aj v druhom polčase začal Slovan náporom. V 49. minúte mu hostia pomohli chybou v rozohrávke, ale Milinkovičovu prihrávku do ohňa obranca Zemplína zastavil. Hra bola pomerne nesúrodá, domáci sa snažili niečo vymyslieť, ale cestu cez pozornú defenzívu hostí hľadali ťažko. V 71. minúte po Vittekovom priťuknutí pálil spoza šestnástky nepresne Scott. V 73. minúte to Slovan poriadne roztočil, Vittek ale na dvakrát loptu do siete nedostal, tretíkrát už prihral Priskinovi, ten ale minul odkrytú bránu. Domáci hrozili aj zo štandardiek, v 83. minúte po Milinkovičovom centri nedočiahol na zadnej žrdi Zreľák. V poslednej minúte riadnej hracej doby napokon Slovan vykúpil striedajúci Priskin, ktorý nekompromisne trafil do horného kútu bránky MFK.

 

Nikodemos Papavasiliou, tréner Slovana: "Aký zápas! Bol to jeden z tých zápasov, keď by sme mohli hrať celý deň, a neskórovali by sme. Ale stalo sa. V prvom polčase sme dominovali, ale chýbalo šťastie a aj tá finálna prihrávka. V druhom polčase sme hrali proti stene a bolo to ťažké. Pre mňa je dôležité, že sa nikdy nevzdávame a chceli sme streliť gól. Potom to už bolo o dlhých loptách a našťastie sme to tam napokon dostali. Tempo bolo vysoké, šance sme si vytvorili a to chcem vidieť od mojich hráčov."

 

Stanislav Griga, tréner Michaloviec: "Čo sa týka výsledku, tak zaslúžený. Súper mal najmä v prvom polčase šance, najmä pri centroch. Zle sme vstúpili do zápasu, potom sme sa chytili. V druhom polčase mal súper problémy dostať sa do šancí. Keď to padne po časovom limite, tak to bolí. Hráči sú smutní. Slovan je ale silný, a to je jeho veľkosť, že vyhrá zápasy, aj keď sa mu nedarí. My sme hrali to, na čo sme mali. Veľa šancí sme si nevytvorili."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies