Slovan zbrojí na novú sezónu,cieľom lepšia hra a získanie si fanúšika

NETKY.SK • 11 Jún 2012, 13:02 • 2 min
Slovan zbrojí na novú sezónu,cieľom lepšia hra a získanie si fanúšika

Slovan zbrojí na novú sezónu,cieľom lepšia hra a získanie si fanúšika - Futbal Kabína futbalistov Slovana Bratislava zažije pred štartom nového ročníka Corgoň ligy poriadny prievan. Tréner Vladimír Weiss na pondelňajšom úvodnom zraze belasých avizoval, že

slovakia

left justify in out

img

Kabína futbalistov Slovana Bratislava zažije pred štartom nového ročníka Corgoň ligy poriadny prievan. Tréner Vladimír Weiss na pondelňajšom úvodnom zraze "belasých" avizoval, že do tímu pribudne sedem až osem nových hráčov, viacerí si naopak budú musieť hľadať nové pôsobisko.
      Weiss privítal v pondelok na Pasienkoch 23 hráčov, vrátane viacerých novicov. Výnimku dostali Filip Šebo a Jiří Kladrubský, ktorí sa po návrate z dovoleniek zapoja do tréningového procesu až v utorok. Podľa slov kormidelníka Slovana chce hrať tretí tím uplynulej sezóny v novom ročníku lepší futbal. "Čaká nás nový deň, nové výzvy a urobíme všetko preto, aby bol Slovan úspešnejší než v minulom ročníku. Treba viac pracovať a zlepšiť výsledky predovšetkým na klubovej úrovni, keďže pohár nám celkom vyšiel. V tomto smere by sme radi nadviazali na minulú sezónu," uviedol s tým, že jedným z hlavných cieľov bude získať si späť priazeň divákov: "Pri dobrých výsledkoch sa vráti aj fanúšik. Sú to spojené nádoby, bez divákov sa futbal nedá hrať. Nasadením v príprave i na tréningoch, ako i zmenami v kádri chceme dosiahnuť návrat priaznivcov na tribúnu. Celé je to podmienené dobrou hrou."
      Novými tvárami v Slovane sú Srb Miloš Obradovič z portugalskej Leiry, český stredopoliar Michal Švec z holandského Heerenveenu a do tímu pribudol tiež útočník Filip Hlohovský z Trenčína. Ďalšími hráčmi, ktorí by si mali obliecť dres Slovana, sú stopér Banskej Bystrice Norbert Gyömbér a argentínsky obranca Nicolas Gorosito. V prípade oboch sa údajne jedná už len o dotiahnutie papierových formalít, rovnako ako v prípade slovinského ofenzívneho stredopoliara Nejca Pečnika z portugalskej Madeiry, ktorý je s Bratislavčanmi podľa Weissa dohodnutý na dvojročnej zmluve. Otázne je zotrvanie stopéra Martina Dobrotku, o ktorého služby síce prejavila veľký záujem Slávia Praha, no Slovan ho chce udržať.
      Na skúške je brankár Martin Poliak z Moldavy a do prípravy sa zapoja aj niekoľkí Juhoameričania. "Postupne formujeme káder, tri týždne sme pracovali na transferoch. Rozpracované sú ešte ďalšie tri-štyri mená, ktorých úlohou bude zvýšiť konkurenciu v tíme. Ide o hráčov z Latinskej Ameriky, reprezentantov, ktorí sa zapoja do prípravy od budúceho týždňa," uviedol Weiss bez toho, že by konkretizoval mená hráčov, s ktorými už nepočíta. "Nerád by som v tejto chvíli menoval tých, ktorí skončili. Zatiaľ poviem len toľko, že káder určite nezostane v takom zložení, ako sme sa dnes stretli."
      Weiss vyslovil vieru v to, že jeho tím budú v najbližšom období obchádzať zranenia, hoci už teraz nemôže počítať s viacerými maródmi. Dlhodobo zranení sú Mamadou Bagayoko a Erik Čikoš, na zraz prišli so zdravotnými ťažkosťami Lukáš Pauschek a Karol Mészáros. "Tréningový proces bol myslím v poriadku, prišli však zranenia a ďalšie faktory, ktoré vyústili v situáciu, akú sme všetci videli. Ja som tiež nebol v top forme ako predtým a i to sa podieľalo na našich výsledkoch. Začnem preto od seba, budem pracovať s väčším úsmevom na tvári. Pre mňa to tiež nebol jednoduchý rok. Chuť do práce musí vniesť do kabíny tréner a ja verím, že aj ten vietor, ktorý príde vo forme 7-8 nových hráčov, bude pozitívny."
      Slovan by mal v príprave odohrať sedem zápasov vrátane trojice duelov počas sústredenia v rakúskom Klagenfurte. "Prípravu chceme začať v domácom prostredí. Od 30. júna do 7. júla sa následne presunieme do Rakúska, kde bude v okolí Klagenfurtu príprava pokračovať. Hoci prestupové obdobie začína 1. júla, chceli by sme, aby s nami na sústredenie cestovali už všetci tí hráči, ktorí by mali dres klubu obliekať v nasledujúcej sezóne," uviedol pre klubovú stránku generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar.

      program prípravných zápasov ŠK Slovan Bratislava:
      20. júna: Slovan Bratislava – AS Trenčín (Pasienky, 17.00)
      23. júna: Slovan Bratislava – ŽP Šport Podbrezová (Pasienky, 11.00)
      27. júna: Sigma Olomouc - Slovan Bratislava (čas neurčený)
      1.-7. júla: sústredenie v Klagenfurte (Rak.) - tri zápasy (súperi a časy neurčené)
      10. júla: Slovan Bratislava - Slovan Duslo Šala (Pasienky, čas neurčený)


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies