Slovan začal s prípravou na novú sezónu

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 13:52 • 2 min
Slovan začal s prípravou na novú sezónu

BRATISLAVA - Hokejový Slovan Bratislava začal vo štvrtok predpoludním s prípravou na novú sezónu. V šatni slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy privítal tréner Rostislav Čada s asistentmi Romanom Stantienom a Pavlom Rybárom tri desiatky hráčov.

slovakia

left justify in out

Z minulosezónneho kádra chýbali Ján Lipiansky, Branislav Konrád, Milan Kytnár, Ivan Švarný, Ján Tabaček a Marek Svatoš, pribudli nové tváre Miroslav Kopřiva, Martin Škoula, Ján Brejčák, Tomáš Netík a Richard Mráz. Do prípravy sa 17. júla zapojí aj útočník Marko Daňo. Kapitán mužstva Miroslav Šatan zatiaľ zvažuje ďalšie pôsobenie a o jeho osude sa rozhodne do 25. júla. Na úvodnom tréningu chýbal ešte Jonathan Sigalet, ktorý už je v Bratislave, ale doliečuje si zranenie chrbta z letnej prípravy. Juraj Mikúš absolvoval len prvú polovicu predpoludňajšieho tréningu na ľade, keďže stále sa zotavuje po operácii. "Z ostatných hráčov sa nikto na nič nesťažoval. Podľa nasadenia a odvedenej práce na tréningu som presvedčený, že sú v poriadku," povedal tréner Rostislav Čada.

Slovanistov čakajú v najbližšom čase trojfázové tréningy. Predpoludním okrem dvojhodinového pobytu na ľade aj 45-minútová suchá príprava zameraná na rozvoj sily. Popoludní hráči ešte vykorčuľujú na 90-minútový tréning. V tomto režime budú zverenci Rostislava Čadu zaberať až do konca júla. "Príprava je zameraná na špeciálnu fyzickú kondíciu a v tomto období aj na naberanie sily. Niektoré prvky som v porovnaní s vlaňajškom zmenil, ale v podstate budeme pracovať v rovnakom režime ako vlani. Bez ohľady na to, či budeme hrať zápasy, dvakrát denne pôjdeme na ľad a raz bude príprava v posilňovni," uviedol Rostislav Čada.

Zápasovú prípravu začne HC Slovan vo štvrtok 25. júla v Prahe na ľade Slavie, 1. augusta privíta doma Spartak Moskva a o týždeň neskôr Torpedo Nižnij Novgorod. Následne čaká Bratislavčanov osem zápasov v rámci European Trophy. V súčasnosti sa už kryštalizuje káder Slovana pre novú sezónu. V predchádzajúcej Bratislavčania ako nováčik prekvapili a postúpili do play-off, v ktorom vypadli v konferenčnom štvrťfinále s Dinamom Moskva. Pred začiatkom nového ročníka vládnu v Slovnaft aréne veľké očakávania. "Som pripravený na silný tlak. Očakávania boli veľké aj vlani. Mali sme veľkú podporu zo strany publika i médií a s rovnakými vecami počítam aj tentoraz," tvrdil český kouč na lavičke belasých.

Rostislav Čada by ešte privítal posilnenie tímu. Slovan na rozdiel od ruských účastníkov KHL nemôže hráčov preplácať. "Angažovanie nových hráčov je dané našimi možnosťami. Máme určité predstavy o posilnení mužstva. Som presvedčený, že tím by sme potrebovali posilniť o jedného útočníka, rád by som privítal aj dvoch," tvrdí Rostislav Čada. Zatiaľ nie je známa ďalšia budúcnosť kapitána mužstva Miroslava Šatana. Vedenie klubu s útočníkom rokuje a nechalo mu priestor na rozhodnutie. "Šatan je otázka pre manažment. S Mirom som hovoril pred jeho odchodom na majstrovstvá sveta. Musím počkať, ako sa zúčastnené strany dohodnú," doplnil Rostislav Čada.

Hráči po štvrtkovom dvojhodinovom tréningu na vedľajšej ploche Zimného štadióna Ondreja Nepelu odchádzali z ľadu spotení. Dostali poriadne zabrať, kouč ich nenechal počas tréningu poriadne vydýchnuť. Rostislav Čada je známy tvrdými tréningovými metódami. "Všetko je vo veľkej rýchlosti. Ak sa niekto fláka, zlízne si to. Na konci tréningov už máme všetci dosť, ale každému to iba pomáha," vyjadril sa Richard Mráz.

Prehľad prípravných zápasov Slovana pred sezónou 2013/14 (zdroj: hcslovan.sk):
25. júla: Slavia Praha - Slovan Bratislava (18.00, Eden)
1. augusta: Slovan Bratislava - Spartak Moskva (17.00)
8. augusta: Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod (17.00)
9. augusta: Slovan Bratislava - UPC Viedeň Capitals (18.00)
13. augusta: Slovan Bratislava - Sparta Praha (18.00)
15. augusta: Slovan Bratislava - Piráti Chomutov (18.00)
17. augusta: UPC Viedeň Capitals - Slovan Bratislava (18.30, Albert-Schultz Halle)
23. augusta: JYP Jyväskylä - Slovan Bratislava (17.30)
24. augusta: KalPa Kuopio - Slovan Bratislava (16.00)
30. augusta: Slovan Bratislava - Linköping (17.00, Skalica)
1. septembra: Slovan Bratislava - HV 71 (17.00, Piešťany)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies