Slovan začal rok 2014 vysokou prehrou 2:6 v Magnitogorsku!

NETKY.SK • 3 Január 2014, 14:05 • 2 min
Slovan začal rok 2014 vysokou prehrou 2:6 v Magnitogorsku!

MAGNITOGORSK - Hokejisti Slovana Bratislava začali kalendárny rok 2014 vysokou prehrou 2:6 na ľade favorizovaného Metallurgu Magnitogorsk v piatkovom zápase KHL. V prvom súboji zo štvorzápasového tripu na klziskách ruských súperov zlyhali najmä v druhej tretine, v ktorej od výberu renomovaného kanadského trénera Mika Keenana inkasovali štyri góly.

slovakia

left justify in out

Slovenský účastník profiligy nenadviazal na posledné dve výhry s Nižnekamskom a Rigou. Na poslednú ôsmu postupovú priečku, ktorú si drží Lokomotiv Jaroslavľ, však "belasí" stále strácajú desať bodov, lebo Lokomotiv prehral v Chabarovsku. Slovanisti sa najbližšie stretnú s Traktorom Čeľabinsk (v nedeľu 5. januára o 12.00), potom ich vyzve Neftechimik Nižnekamsk (utorok 7. januára o 14.00) a Salavat Julajev Ufa (štvrtok 9. januára o 14.00).

Metallurg Magnitogorsk - Slovan Bratislava 6:2 (2:0, 4:1, 0:1)
Góly: 10. Pare (Osala), 20. Mozjakin (Kovář, Zaripov), 21. Kovář (Zaripov), 26. Kovář (Zaripov), 33. Zaripov (Mozjakin), 34. Osala (Timkin) - 37. Mojžiš (Radivojevič), 47. Vondrka (Miklík). Rozhodovali: Rönn, Sergejev - Sazonov, Pavlov, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Tereščenko, Lee, Maleňkich, Ibragimov, Chabarov – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Pare, Kazionov, Timkin – Brent, Platonov, Potechin – Kamenev, Osala, Malinovskij – Šenfeľd
Slovan Bratislava: Janus (34. Kopřiva) - Sigalet, Škoula, Trončinský, Mihálik, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Ölvecký, Bartovič, J. Mikúš - Hudáček, Šatan, Radivojevič – T. Mikúš, Šťastný, B. Mráz

Slovan začal na ľade favorita bez rešpektu a aktívne. Hneď v prvej minúte mal šancu Miklík, no proti brankárovi domácich Košečkinovi neuspel. Domáci boli v letargii, potrestať ich za to mohol Šatan, ktorý prebral na útočnej modrej čiare peknú prihrávku Trončinského a rútil sa v brejku do zakončenia, ale nepremenil. Ani ďalšia šanca Miklíka sa neujala a tak postupne prebrali opraty domáci. V 10. minúte vyšachovali obrannu hostí a Pare zakončil s rozvahou peknú akciu druhého útoku. V ďalších fázach sa hralo rýchlo na oboch stranách, no elitná prvá formácia Metallurgu udrela pár sekúnd pred koncom prvej tretiny po krásnej akcii po osi Zaripov - Kovář - Mozjakin. "Belasí" síce súpera v prvých 20 minútach prestrieľali, ale recept na gól nenašli.

V druhej tretine sa obraz hry úplne zmenil, domáci hráči Slovan zovreli a ničili ho peknými kombináciami. Hneď v 21. minúte po excelentnej prihrávke Zaripova doklepol za Janusov chrbát Kovář. V 26. minúte opäť Kovář po ďalšej prihrávke Zaripova zvýšil na 4:0, domáci potom v exhibičnom výkone pokračovali a v presilovke v 33. minúte po peknej prihrávke Mozjakina sa do listiny strelcov zapísal aj Zaripov. O pár sekúnd šiestym gólom vyhnal Janusa z brány Osala, ktorý nešpekuloval a po prihrávke Timkina trafil pohotovo aj presne. V 37. minúte hostia znížili po prekvapujúcej strele Mojžíša od modrej čiary.

V tretej tretine sa už hralo voľnejšie. V 47. minúte Slovan znížil na 2:6, keď Miklík pekne z vlastného obranného pásma do brejku vysunul Vondrku a ten rýchlou strelou prekonal Košečkina. V poslednej desaťminútovke dostal Slovan šancu aj prvýkrát v zápase hrať presilovku, no inkasovať mohol z hokejky Platonova, Kopřiva bol však na mieste. A keď Zaripov v predposlednej minúte netrafil ani prázdnu bránu, skóre súboja sa už nezmenilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies