Slovan začal prípravu iba so 14 hráčmi

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 13:47 • 2 min
Slovan začal prípravu iba so 14 hráčmi

BRATISLAVA - Po úspešnej uplynulej sezóne, okorenenej ziskom majstrovského titulu i triumfu v domácej pohárovej súťaži, začali futbalisti ŠK Slovan Bratislava v utorok s prípravou na nastávajúci súťažný ročník 2013/2014.

slovakia

left justify in out

"Určite nechceme podliezať latku, naopak chceme sa stále zlepšovať. Verím, že budeme pracovať tak, aby sa to podarilo," uviedol na prvom zraze pred zástupcami médií kormidelník "belasých" Samuel Slovák a ďalej poznamenal: "Dovolenky boli krátke. To je však normálne, sme na to zvyknutí. Termíny nás tlačia, treba sa prispôsobiť. V zime je dlhšia dovolenka, v lete kratšia."

Tridsaťsedemročný kormidelník by mal zotrvať na svojom poste aj naďalej. "Ešte sme to nekonkretizovali. Zatiaľ sa však nič nemení, zostávam tu," vyjadril sa S. Slovák. Na túto tému reagoval aj generálny riaditeľ ŠK Slovan Petr Kašpar: "Platný kontrakt má do 30. júna, o novej zmluve s ním rokujeme. Vzťahy s trénermi tu boli vždy nadštandardné. O tom, či pôjde o dlhodobejší kontrakt či krátkodobý, nie je rozhodujúce a nebude to problém. Myslím si, že sa dohodneme a tréner Slovák bude pokračovať pri mužstve."

V utorok sa na prvom zraze hlásilo iba 14 futbalistov. "Ďalší majú reprezentačné povinnosti v dvadsaťjednotke, resp. devätnástke. Putnocký, Bagayoko, Milinkovič či Soumah sa pridajú neskôr, do konca týždňa by sme to mali mať skompletizované," doplnil P. Kašpar. Na zraze sa objavil aj Jozef Valovič, ktorý naposledy pracoval ako generálny manažér Spartaka Trnava. V slovenskom Ríme však končí. "Pán Valovič bude zaradený do štruktúr nášho klubu. A po rozhovore s majiteľom Slovana sa rozhodne, na akej pozícii," uviedol krátko gnerálny riaditeľ ŠK Slovan Petr Kašpar.

Pokiaľ ide o hráčsky káder Slovana Bratislava, novou tvárou je srbský ľavý obranca Miloš Josimov z FK Donji Srem, ktorý podpísal dvojročnú zmluvu s možnosťou opcie. "Teším sa na pôsobenie v Slovane. Mal som ponuky aj z Partizanu Belehrad či Vojvodiny Nový Sad, napokon som uprednostil bratislavský klub, ktorý konal rýchlo," uviedol M. Josimov. Do mužstva z Pasienkov pribudol aj talentovaný 18-ročný stredopoliar Matej Jakúbek z druholigovej Dubnice. Z hosťovania sa vrátili Karol Mészáros z FC ViOn Zlaté Moravce a brankár Martin Polaček z Dunajskej Stredy.

V súvislosti s možným príchodom do Slovana "padali" aj ďalšie mená ako napríklad Tomáš Ďubek z Ružomberka, bývalý útočník Slavie Praha a Teplíc Pavel Fořt z Dynama Drážďany, útočník Lukáš Szabo zo Šale či najlepší strelec poľskej ligy Róbert Demjan z Podbeskidzie Bielsko Biala. "Fořt je jednou z možných posíl. Mal by sa tu objaviť na rokovaniach a my potom uvidíme, či sa pre tohto hráča rozhodneme. S Demjanom som osobne hovoril, ešte kým sa skončila poľská liga. Viem, že je o neho záujem aj v špičkových poľských kluboch. Myslím si, že jeho príchod skôr nepríchádza do úvahy. Ďubek? My takých podhrotových hráčov máme dosť. To meno samozrejme padlo, ale momentálne to nie je otázka týchto dní. Szabo bol v závere sezóny zranený," povedal v tejto súvislosti Petr Kašpar.

Generálny riaditeľ Slovana sa vyjadril aj o odchodoch. "Pôsobenie uzavrel ľavý obranca Filip Lukšík, ktorý sa vrátil do holandského Den Haagu, brankárovi Pavlovi Kováčovi sa skončilo hosťovanie z Dubnice. Z ďalších hráčov prišla konkrétna ponuka iba na Pauscheka, a to zo Sparty Praha. Inak na nikoho, ostatné boli iba šumy. O Lukášovi sme hovorili. Pauschek je náš hráč, má v Slovane dlhodobú zmluvu. Momentálne sme v jeho prípade neuvažovali o nejakom uvoľnení, ale v prestupovom období sa môže všetko meniť každý deň."
V médiách sa objavili aj správy o možnom odchode Kamila Kopúnka do Srbska. "Možno preto, že k nám prišiel srbský futbalista," reagoval P. Kašpar a doplnil: "O Kamila bol záujem aj u trénera Vladimíra Weissa v kazašskom FC Kajrat Almaty. Prestupové termíny sa začínajú 1. júla, u nás už 15. júna. Uvidíme, ako sa to vyrieši."

V Slovane Bratislava majú vždy najvyššie ambície. Okrem domácej scény - Corgoň ligy a Slovnaft Cupu by sa "belasí" radi presadili aj v európskych pohároch. Ako úradujúci majster začne tím z Pasienkov v 2. predkole Ligy šampiónov. "Tam sme nasadení. Chceli by sme trochu zdvihnúť vlajku slovenského futbalu a presadiť sa na európskej klubovej scéne. Radi by sme urobili dobré meno slovenskému futbalu i Slovanu. Hlavná súťaž LM? Určite je to veľké želanie. Keď však postúpime cez 2. predkolo, čakali by nás ešte dve prekážky a ďalšie dva top tímy. Bude to národné, musíme sa s tým popasovať," poznamenal Petr Kašpar.

Slovanisti neabsolvujú počas prípravného obdobia zahraničné sústredenie, budú trénovať v domácich podmienkach a cestovať najmä do susedného Česka, kde koncom júna absolvujú duely v rámci tzv. Československého futbalového týždňa. Generálkou na Corgoň ligu bude 5: júla duel proti druholigovému ŠK SFM Senec.


Program zápasov ŠK Slovan Bratislava počas letnej prípravy na nastávajúcu sezónu 2013/2014:
9. júna o 20.00 h: FC Zbrojovka Brno (ČR) - kombinovaný tím ŠK Slovan Bratislava (hrá sa v Brne, kde miestny klub oslavuje 100 rokov od založenia)
15. júna o 17.00 h: TJ Veľké Leváre - ŠK Slovan Bratislava (hrá sa vo Veľkých Levároch, kde miestny klub oslavuje 100 rokov od založenia)
22. júna: Nový Život Veľké Uherce - ŠK Slovan Bratislava (hrá sa vo Veľkých Uherciach)
25. júna: FC Vysočina Jihlava (ČR) - ŠK Slovan Bratislava (hrá sa v Bystřici nad Pernštejnem)
27. júna o 18.00 h: Hradec Králové (ČR-II. liga) - ŠK Slovan Bratislava (hrá sa v Litomyšli)
28. júna: Sigma Olomouc (ČR) - ŠK Slovan Bratislava (hrá sa v Moravskej Třebovej)
2. júla o 17.00 h: ŠK Slovan Bratislava - FO ŽP Šport Podbrezová (II. liga, hrá sa na Pasienkoch)
5. júla: ŠK SFM Senec - ŠK Slovan Bratislava (hrá sa v Senci, resp. Veľkom Bieli)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona