Slovan začal prípravu aj s Jablonským, Straka: A bude aj tataráček

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 13:02 • 2 min
Slovan začal prípravu aj s Jablonským, Straka: A bude aj tataráček

BRATISLAVA - Futbalisti bratislavského Slovana odštartovali v stredu na Pasienkoch letnú prípravu na novú sezónu Fortuna ligy 2014/2015. Už pod vedením nového hlavného trénera Františka Straku absolvovalo prvé tréningové dávky 28 hráčov vrátane ľavonohého českého legionára Tomáša Jablonského.

slovakia

left justify in out

"Belasí" pod vedením bývalého československého reprezentanta Straku odohrajú v letnej príprave minimálne poltucet stretnutí a v pláne majú aj dve sústredenia v Senci a českom Ratboře.

 

"Ja som Slovan sledoval nielen vtedy, keď som bol trénerom Ružomberka. Preto si myslím, že kabína Slovana je podľa mňa OK. Ten tím má svoju kvalitu a ja len dúfam, že hráči, ktorí by mali ťahať mužstvo, budú zdraví. To je základ číslo jedna. Sú tu aj určité deficity, tak ako všade inde. Niektorí hráči v závere ligovej sezóny vôbec nehrali a potrebovali, aby sa dali dohromady. Mal som možnosť hovoriť aj s klubovými lekármi. Niektorí chlapci ešte potrebujú individuálny program, aby na sústredení v Senci už mohli všetci šliapať s mančaftom tak, ako si predstavujem. Prvé tri dni budú preto skôr také zoznamovacie, ale máme mesiac na to, aby sme sa dobre pripravili a skutočne sa pobili o tú Európu," povedal Straka, ktorého na viacerých trénerských zastávkach preslávil tatársky biftek, cesnak a olivový olej: "Zrejme aj na Slovensku je Franta Straka spojovaný s tým 'tataráčkem'. Ale ja si myslím, že to nikomu neuškodí. Takže určite aj na toto dôjde a ja to rád pre nich urobím, pretože to k tomu patrí."

 

Dvadsaťšesťročný Jablonský, ktorý môže hrať na poste krajného obrancu aj stredopoliara, prišiel z FK Jablonec. Bývalý hráč pražskej Slavie a Bohemians by sa do začiatku prestupového obdobia (15. júna) mal už aj oficiálne stať hráčom úradujúceho slovenského majstra. Vedenie Slovana prejavilo záujem aj o slovenského reprezentanta Richarda Lovásika, ktorý však má ešte tri roky platný kontrakt s talianskou Bresciou Calcio. V súvislosti s príchodom do Slovana sa skloňovalo aj meno ďalšieho reprezentanta Erika Jendrišeka z Energie Cottbus.

 

"V prípade Jablonského je už v podstate zmluva podpísaná a čakáme len na výsledky lekárskych testov. Ešte stále sme v rokovaní s Bresciou, včera sme s nimi komunikovali ohľadne Richarda Lásika. Tie rokovania sú náročné, pretože oni majú svoje talianske ceny a my zasa slovenské. Samotný hráč záujem o transfer prejavil, ale či sa napokon dohodneme, to uvidíme. Budeme sa to snažiť zrealizovať do konca budúceho týždňa. V kontakte sme aj s Erikom Jendriškom, ktorý čaká na ponuky zo zahraničia. Aj jeho príchod do Slovana je možný," povedal generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar.

 

Z hosťovania sa do Slovana vrátila trojica Matúš Putnocký (FC Nitra), Erik Čikoš (Ross County) a Matej Jakúbek (DAC Dunajská Streda). V závere týždňa pricestuje z reprezentačného zrazu do mesta pri Dunaji Lester Peltier, ktorý sa v drese Trinidadu a Tobaga predstavil vo dvoch prípravných stretnutiach s účastníkmi MS 2014 Argentínou a Iránom.

Predbežný program stretnutí počas letnej prípravy:
16.6. - 21. 6. sústredenie v Senci
19.6. - Botev Plovdiv
24.6. - 28.6. sústredenie v Ratboře (ČR)
25.6. - FK Jablonec
26.6. - FK MAS Táborsko
28.6. - turnaj v Čelákoviciach (za účasti Slávie Praha, Duklay Praha a 1. FK Příbram
1.7. - 1. FC Slovácko 
5.7 - MFK Košice (slovenský Superpohár)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies