Slovan vyhral v Piešťanoch nad Jönköpingom o tri góly

NETKY.SK • 2 September 2013, 07:31 • 2 min
Slovan vyhral v Piešťanoch nad Jönköpingom o tri góly

PIEŠŤANY - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava zvíťazil vo svojom poslednom stretnutí v rámci European Trophy i v príprave pred novou sezónou v Piešťanoch nad švédskym tímom HV 71 Jönköping 7:4 a vrátil sa tak vedúcu pozíciu v Južnej divízii ET. Predbehnúť ho môžu ešte fínska JYP Jyväskylä a švédsky Linköping, ktorí odohrali o dva respektíve tri zápasy menej.

slovakia

left justify in out

Na finálový turnaj v Berlíne Red Bulls Salute 2013 postúpia víťazi divízií plus najlepší tím z druhých miest, Eisbären Berlín má ako usporiadateľ účasť zabezpečenú automaticky.

"Belasí" začali aktívnejšie a už v prvej minúte sa ujali vedenia. Hráči HV stratili puk v útočnom pásme, zobral ho Miklík, ktorý sa prehnal po pravej strane až k bránke a presnou strelou rozvlnil sieť - 1:0. Ďalšie minúty priniesli vyrovnaný hokej, pričom viacej šancí si vypracovali hostia. V 11. minúte sa im podarilo vyrovnať, keď do Janusovej siete spadla strela Brithena. Po štvrťhodine hry však prišla ďalšia chyba obrany hostí a Bartovič poslal Slovan do vedenia - 2:1. V druhej tretine už dominovali hokejisti Slovana, ktorí hrali s ľahkosťou, divákom predviedli niekoľko výborných kombinácii a súperovi nasúkali ďalšie štyri góly.

V 25. minúte sa druhýkrát presadil Bartovič, ktorý využil prečíslenie dvoch na jedného. O tri minúty bolo už 4:1, keď štvrtý útok domácich zavrel hostí v pásme a T. Mikúš aj so šťastím skóroval. Tréner HV 71 si vypýtal oddychový čas. Jeho zverenci v 33. minúte znížili na 2:4, no vzápätí hral Slovan presilovku 5:3 a využil ju na ďalšie dva góly. Najprv sa trafil Sersen a pri dohrávanej výhode o jedného hráča namieril presne aj Hudáček. Jönköping v úvode tretej tretiny využil presilovku a v 57. minúte pri hre bez brankára znížil Sterling na 4:6, no vzápätí dal do prázdnej bránky svoj tretí gól Bartovič a podčiarkol tak víťazstvo Slovana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies