Slovan vyhral v KHL nad Lokomotiv Jaroslavľ 3:2

NETKY.SK • 25 November 2012, 19:22 • 2 min
Slovan vyhral v KHL nad Lokomotiv Jaroslavľ 3:2

Slovan vyhral v KHL nad Lokomotiv Jaroslavľ 3 2 - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade domácej Slovnaft Arény nad lídrom Tarasovovej divízie Lokomotivom Jaroslavľ 3 2. Zverencov trénera Ro

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade domácej Slovnaft Arény nad lídrom Tarasovovej divízie Lokomotivom Jaroslavľ 3:2.

Zverencov trénera Rostislava Čadu teraz čaká štvorzápasový "výlet" na klziskách súperov. Najbližšie sa predstavia v stredu 28. novembra o 9.00 h na ľade ďalekého Amuru Chabarovsk.

Slovan sa musel v úvode stretnutia brániť, keďže Švarný išiel už v tretej minúte na trestnú lavicu. Hostia si vypracovali niekoľko nebezpečných príležitostí, no domáci ich tlaku odolali aj vďaka dobrým zákrokom brankára Janusa. "Belasí" si vypracovali prvú vážnu šancu až v deviatej minúte, keď Šťastný vybojoval puk pri mantineli, no Kolesnik si dal na jeho pokus o blafák pozor. O necelé dve minúty sa ale už skóre menilo. Hostia nechali príliš veľa priestoru Hudáčekovi, ktorý z ľavého kruhu namieril presne do šibenice - 1:0. Druhý kúsok mohol pridať o chvíľu neskôr v úniku Miklík, ale tiesnený obrancom prestrelil. Potom prebrali taktovku hry hostia a na pár minút zavreli Slovan vo vlastnom pásme. Výborné šance Galimova a Hagmana však zneškodnil aj s kúskom šťastia Janus. S ďalšou presilovkou Lokomotivu si domáci poradili bez väčších problémov.

Neplatilo to však pre tretiu početnú výhodu, ktorú hostia dohrávali na začiatku druhej tretiny, keď inkasovali nešťastný gól. Po Anisimovej strele sa puk odrazil od korčule Višňovského do Janusovho betónu a odtiaľ priamo na hokejku Galimova, ktorý mal už ľahkú prácu trafiť do odkrytej bránky - 1:1. V ďalších pár minútach mal duel jednostranný priebeh. Aktívni hostia držali Slovan v obrannom pásme a neustále hrozili. Domáci sa vpredu presadzovali len ťažko. Pomohla im až presilovka v 29. minúte, keď si vypracovali niekoľko drobných šancí. Po góle volali najmä delovka Višňovského a strely Miklíka a Ölveckého, no Kolesnik výborne zasiahol. Po zákernom faule Plotnikova pri mantineli nasledovala 40 sekundová presilovka domácich o dvoch hráčov, počas ktorej prišli ďalšie obrovské šance a nakoniec aj gól Višňovského na 2:1. Slovan mal ešte asi minútu a pol výhodu o jedného hráča, keďže zarovno Plotnikova išiel na trestnú aj Višnevskij, a v jej závere nastrelil Vondrka žŕdku. Lokomotiv ale opäť dokázal vyrovnať. V závere tretiny pri štyroch na štyroch predviedli Kaľužnyj, Kronwall a Hagman peknú kombináciu a posledný menovaný nikým nekrytý pred bránkou prekonal Janusa - 2:2.

Slovan odštartoval záverečné dejstvo v početnej výhode a najlepšie ako mohol. Po peknej kombinácii poslal Vondrka krížnu prihrávku na Hudáčeka a ten z pravého kruhu zvýšil na 3:2. Krátko na to si zahrali v početnej výhode aj hostia, ale Slovan sa v pohode ubránil. V ďalších minútach sa domáci už sústredil na obranu tesného náskoku a vyrážali do protiútokov. Hráči Lokomotivu držali puk v útočnom pásme a snažili sa tvoriť hru, ale súperi ich do vyložených príležitostí nepúšťali. V 51. minúte však Bartovič zastavil Hagmana iba faulom a Lokomotiv mal ďalšiu presilovku, po Štajnochovom faule dokonca 30 sekúnd o dvoch hráčov. Vyrovnanie mal na hokejke Galimov, ale Janus opäť výborne zasiahol. V následnej presilovke neuspel ani Slovan a dráma pokračovala až do samého záveru duelu. Hostia v závere odvolali brankára, ale vyrovnanie už neprišlo.

Výsledok:

Slovan Bratislava - Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 11. Hudáček (Bartovič, Bližňák), 32. Višňovský (Štajnoch), 41. Hudáček (Vondrka, Bližňák) - 21. Galimov (Anisimov, Kronwall), 37. Hagman (Kronwall, Kaľužnyj). Rozhodcovia: Vasiljev, Sergejev - Michel, Šichanov (všetci Rus.), vylúčení: 9:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus – Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Švarný, Tabaček, Sersen - Bartovič, Bližňák, Hudáček – Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Dravecký – Daňo, Šťastný, Mikúš - Bakoš

Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik - Flood, Kronwall, Lepistö, Višnevskij, Guskov, Jakovlev, Amirov - Galimov, Anisimov, Plotnikov - Averin, Petrov, Černikov - Kaľužnyj, Apaľkov, Hagman - Kozlov, Kartajev, Truňov - Redlihs
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona