Slovan vyhral sledovaný súboj v Košiciach

NETKY.SK • 7 August 2014, 07:28 • 2 min
Slovan vyhral sledovaný súboj v Košiciach

KOŠICE - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v sledovanom prípravnom stretnutí na ľade HC Košice 3:1. Pred oficiálne vypredanou Steel arénou (8347 divákov) rozhodol účastník Kontinentálnej hokejovej ligy o úspechu nad extraligovým majstrom v rozpätí 34. až 38. min, keď sa presadili Mário Bližňák, Tomáš Mojžíš a Kurtis Foster.

slovakia

left justify in out

Domáci oceliari podali snaživý výkon, strelecky dominovali, ale veľkou prekážkou bol pre nich brankár Jaroslav Janus. Košičania znížili až v závere vďaka gólu Mareka Bartánusa. Slovan sa prezentoval svojou typickou hrou založenou na pozornej defenzíve. 

 

Košice začali aktívne a v úvode si vypracovali dobré príležitosti na skórovanie Hrnka, Pašek či Zagrapan, ale nedokázali dostať puk za Janusa. Slovan hral pozorne v defenzíve a len postupne sa dostával do ofenzívnych výpadov. V 21. min nepremenil Bartovič trestné strieľanie. V 24. min nezdvihol puk ponad Janusove betóny voľný Bartoš. Slovanisti zvyšovali tempo, veľké šance nevyužili Mojžíš a Nagy. V 32. min vychytal pri vyše minútovej presilovke o dvoch hráčov gólman belasých aj tutovku Jenčíka a potom prišli chvíle hostí. V 34. min neudržal presilovkovú strelu Štajnocha brankár Melicherčík a Bližňák z blízka otvoril skóre. Po chybe košickej obrany zostal medzi kruhmi voľný Mojžíš a zápästím pridal druhý gól. Následne zužitkoval presnú krížnu prihrávku od zadného mantinelu pred bránu nepokrytý Foster. 

 

Zápas mal typické črty prípravy, aj keď obom tímom išlo aj o prestíž. Tretia tretina dlho nepriniesla žiaden vzruch, hostia držali kvalitnou hrou smerom k vlastnej bránke domácich dostatočne na dištanc. Košice sa dočkali až v závere v druhej dlhej presilovke o dvoch hráčov, keď sa presadil z ľavého kruhu Marek Bartánus. 

HC Košice - Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 0:3, 1:0) 
Góly: 58. Bartánus (Drgoň, Jánošík) - 34. Bližňák (Bartovič, Štajnoch), 38. Mojžíš (Ölvecký, P. White), 38. Foster (L. Nagy, Netík) 
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: 56. Bartovič (Slovan) trest v hre za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Korba, Rovenský, 8347 divákov 

 

 

 

 


Zostavy: 
Košice:
Melicherčík - Jánošík, Cebák, Černák, Philipp, Drgoň, Klouček, Matúš Chovan, Šeda - Hrnka, Zagrapan, Bartánus - Spilar, Pašek, Jenčík - Bicek, Kolena, Bartoš - Stupka, Češík, Sojčík 
Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Sersen, Foster, Sigalet, J. Brejčák, V. Mihálik, Mojžíš - Bartovič, Bližňák, Vondrka - Murley, V. Nedorost, L. Nagy - Netík (48. L. Hudáček), Tičar, Jeglič - P. White, Surový, Ölvecký 

Hlasy: 
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Zvíťazili sme vďaka veľkej bojovnosti. Do zápasu sme išli z plnej záťaže, keďže v KHL je zakázaná spoločná letná príprava. Prechádzame ťažkým obdobím, čo sa týka fyzického stavu. Hráči preto nemajú v stretnutiach potrebný pohyb, ktorý by si vyžadovali tieto herné situácie. Čakali sme, že domáci na nás vybehnú. Vďaka bojovnosti a výkonu brankára sme zvládli prvú tretinu. Dobré a silné mužstvo hrá aj v čase, keď sa mu nedarí, trpezlivo, organizovane a ponúknuté šance vie využiť, čo sa nám podarilo. V Košiciach sa mi vždy páčilo, ale po dnešnom víťazstve sa mi páči ešte viac." 

Marek Bartánus (útočník Košíc): "Prvýkrát som zažil v auguste v príprave vypredanú halu. Nie sme na to zvyknutí, ľudia sú na dovolenkách, oddychujú. Žiaden z verných fanúšikov Košíc si však tento súboj nenechal utiecť. Myslím, že diváci videli výborný hokej. Snažili sme sa celých šesťdesiat minút, škoda päťminútovky v druhej tretine, keď sme inkasovali tri góly. Myslím, že inak sme boli Slovanu vyrovnaným súperom. Hrali sme druhý zápas v príprave, ale pre nás to bol akoby duel play-off." 

Michal Vondrka (útočník Slovana): "Zápas mal výborné tempo, bol skutočne náročný. Skvele nám zachytal Jaro Janus, ktorý zmaril domácim neuveriteľné šance. Podržal nás a my sme pridali góly. Vďaka bohu za víťazstvo.“ 

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Prvá tretina bola nervózna, nehrali sme v nej dobre, mali sme ťažké nohy. Košičania mali veľa šancí v úvode, v ktorom sme robili zbytočné chyby, ale našťastie nás podržal Jaro Janus. Ak by dali dva góly, bol by to iný zápas. Od druhej tretiny sme začali lepšie hrať. Všetko je o korčuľovaní. Začali sme kombinovať, viac korčuľovať a prišli góly. Mohli sme ich dať aj viac. Hralo sa v skvelej atmosfére." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies