Slovan vyhodnocuje incident, čaká na správu UEFA

NETKY.SK • 24 Október 2014, 13:41 • 2 min
Slovan vyhodnocuje incident, čaká na správu UEFA

BRATISLAVA - Funkcionári futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava zbierajú všetky dostupné informácie o výtržnostiach, ktoré "poškvrnili" štvrtkový zápas I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 so Spartou Praha (0:3).

slovakia

left justify in out

Zodpovední pracovníci slovenského šampióna v noci na piatok dlhé hodiny po stretnutí spisovali zápisnicu s delegátom UEFA, ten ju následne poslal faxom do centrály vo švajčiarskom Nyone. Disciplinárka UEFA hodnotiacu správu posúdi a v najbližších dňoch by mala vyrieknuť oficiálny ortieľ nad trestami pre aktérov postfederálneho derby.

 

"V pondelok 27. októbra v popoludňajších hodinách plánujeme zvolať oficiálnu tlačovú konferenciu, na ktorej odznejú detailné informácie o incidente, ktoré momentálne zhromažďujeme. Nechceme sa skrývať, naopak, prostredníctvom médií chceme verejnosť informovať o tom, ako prebiehali bezpečnostné porady na rizikový zápas so Spartou. Tiež budeme hovoriť o tom, ako bola zabezpečená spolupráca s políciou a aj ďalšie záležitosti. Ľudia nás obviňujú z toho, že sme nezvládli organizáciu. My chceme dokázať, že sme urobili všetko pre zvládnutie situácie," povedal pre TASR technický riaditeľ ŠK Slovan Zdeno Roman.

 

Zápas Slovana so Spartou poznačili výtržnosti fanúšikov hostí. V 42. minúte maskovaní a tyčami ozbrojení chuligáni Sparty prevalili plot na svojom sektore a ohrozovali bezpečnosť divákov na susednej tribúne. Tí sa rozbehli smerom k hracej ploche, strhla sa "mela", zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Na pokyn hlavného rozhodcu sa hráči stiahli do útrob štadióna a polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení.

 

 

K zásahu bezpečnostných zložiek však nepochopiteľne prišlo až po zhruba desiatich minútach od vypuknutia akcie, za čo nesie vinu usporiadateľ zápasu ŠK Slovan. Na zásah totiž podľa slovenskej legislatívy potrebovala polícia súhlas usporiadateľa. Slovanu hrozí od Európskej futbalovej únie (UEFA) mastná pokuta a pravdepodobne aj uzavretie štadióna na najbližší domáci zápas EL s Young Boys Bern. Sparte za násilnosti fanúšikov vysoká pokuta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies