Slovan v Žiline neoslavoval, Halenár: V sobotu musíme zodrať zadky

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 10:08 • 2 min
Slovan v Žiline neoslavoval, Halenár: V sobotu musíme zodrať zadky

ŽILINA - Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšej dohrávke 29. kola Corgoň ligy 2013/2014 v Žiline 0:2 a na majstrovské oslavy si musia počkať. Minimálne do soboty, keď na Pasienkoch privítajú Zlaté Moravce. Opäť platí, že ak Slovan nad ViOnom vyhrá, získa rekordný 8. titul, no pomôcť mu môže už skôr trojbodový úlovok Ružomberka v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Bez Dušana Perniša, Nicolasa Gorosita, Igora Žofčáka, Jiřího Kladrubského, Róberta Vitteka a Tomáša Bagiho pôsobili "belasí" pod Dubňom odovzdaným dojmom a do polčasu prehrávali po góle Michala Škvarku. Po zmene strán mohol vyrovnať Marko Milinkovič, ktorého pokus skončil na brvne, na viac sa však hostia nezmohli a Škvarka ich svojim druhým gólom v zápase definitívne "zarezal". "Mali sme šance, ktoré sme nevyužili, napríklad brvno po strele Marka (Milinkoviča - pozn.). Žilina z piatich využila dve. Je toho na nás dosť, sme vyčerpaní, ale neustále nabádam chalanov, aby sme ako tím dali hlavy dokopy. Stále máme 10 bodov náskok pred Trenčínom a v sobotu proti Zlatým Moravciam musíme zodrať zadky," vravel kapitán a najskúsenejší hráč Slovana Juraj Halenár.

 

V Žiline nemal Slovan trénera na papieri, chorý Jozef Valovič zostal doma, zastúpil ho asistent Jozef Kontír. Celkovo atmosféra pondelňajšieho zápasu nepripomínala, že by sa malo schyľovať k majstrovským oslavám. Do mozaiky "unaveného" Slovana dokonale zapadla aj skutočnosť, že obhajcu titulu prišla podporiť len hŕstka fanúšikov, v sektore hostí visela na plote jediná vlajka...

 

Žilinčania prežívajú neúspešnú sezónu, momentálne im patrí až 10. priečka v tabuľke. Triumf nad Slovanom má však za každých okolností svoju cenu, vie to aj autor oboch gólov Michal Škvarka: "Sme veľmi radi, že sme nad Slovanom vyhrali, je to super. Nebrali sme do úvahy problémy súpera, sústredili sme sa na seba. Mali sme veľa šancí, ale snažili sme sa byť pri ich premieňaní trpezliví. Za stavu 2:0 sa zápas už len dohrával. Snažili sme sa hrať našu hru na brejky, čo nám vychádzalo. Táto sezóna je ako na hojdačke, ale snáď sa v tej ďalšej naštartujeme k lepším výkonom a výsledkom," vyhlásil Škvarka, ktorého mužstvo ťahá trojzápasovú víťaznú domácu šnúru bez inkasovaného gólu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies