Slovan v prvom dueli pod Koníkom zvíťazil

NETKY.SK • 7 August 2016, 11:52 • 2 min
Slovan v prvom dueli pod Koníkom zvíťazil

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sú po sobotňajších zápasoch 4. kola Fortuna ligy 2016/2017 s deviatimi bodmi lídrami najvyššej slovenskej dlhodobej súťaže.

slovakia

left justify in out

Tréner Vladimír Koník zažil v sobotu na Pasienkoch víťaznú premiéru na lavičke Slovana, jeho zverenci zdolali hráčov Dunajskej Stredy tesne 3:2.

Skóre duelu otvoril v 10. minúte domáci stredopoliar Mitchell Schet. Hostia vyrovnali gólom Petra Štepanovského, no o tri minúty neskôr - v 27. minúte - boli "belasí" opäť na koni po presnom zásahu Seydoubu Soumaha. Futbalisti zo Žitného ostrova zmazali manko aj druhýkrát, v nadstavenom čase úvodného dejstva sa presadil Valerijs Šabala. Víťazný gól Slovana sa zrodil v 78. minúte tesne po vylúčení hosťujúceho Štepanovského, jeho autorom bol opäť Schet.

"Dnes sme si vytýčili dva ciele - zvíťaziť a využiť ofenzívny potenciál nášho mužstva. Za tých pár dní, čo som pri tíme, sme sa snažili oživiť najmä krídelnú hru. Máme tam hráčov, ktorí sú silní bežecky i v hre jeden na jedného," povedal počas pozápasovej tlačovej konferencie Vladimír Koník, citoval ho oficiálny web Slovana. "Tento výsledok je pre mužstvo veľmi dôležitý. Zmena trénera na tím vždy doľahne. Celý týždeň som na hráčoch videl, že nie sú spokojní s tým, akú nálepku má v súčasnosti Slovan; že nehrá pekne, nebehá, nebojuje. Hráči dnes ukázali, že sa to dá. Ešte však je na čom pracovať. Mám pocit, akoby sa niektorí chalani uspokojili s tým, že sú v Slovane, hoci ich nie je veľa. Vo svojich bývalých kluboch boli lídri a po príchode do Slovana akoby sa zastavili. Slovan by pritom mal byť pre nich prestupovou stanicou do veľkého futbalu, ako to bolo kedysi. Svoju kvalitu však musia hráči potvrdzovať každý deň," skonštatoval Koník, doplnil ho Schet: "Myslím si, že diváci videli dobré a zaujímavé stretnutie. Hru sme mali pod kontrolou a pokojne to mohlo skončiť 3:0 či viac v náš prospech. Hnevá ma však, že sme opäť dostali dva hlúpe góly. Zbytočne sme si zápas urobili ťažší, než mohol byť, a víťazstvo sme si museli doslova vybojovať. Najdôležitejší je však momentálne zisk troch bodov, z ktorých sa veľmi tešíme."

Dunajskej Strede patrí predposledná 11. pozícia s jedným bodom na konte. "Oproti poslednému zápasu sme spravili zmeny v zostave. Nastúpili sme v rozostavení 4-4-2. Vedeli sme, že musíme dať góly, aby sme boli na Slovane úspešní. S prechodovou fázou som veľmi spokojný," vyhlásil kouč DAC Krisztián Németh, ktorý dodal: "Som rád, že sme boli schopní streliť Slovanu dva góly. Mali sme ďalšie výborné príležitosti, aby sme zápas vyhrali. Dvakrát sme vyrovnali a až do konca sme bojovali o dobrý výsledok napriek tomu, že sme dohrávali oslabení. Máme mladých futbalistov, musia sa naučiť hrať takéto špecifické zápasy ako v Trnave či na Slovane."


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies