Slovan v prípade postupu zrejme na Cyprus, Kyjev dostal Kazaň

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 15:33 • 2 min
Slovan v prípade postupu zrejme na Cyprus, Kyjev dostal Kazaň

Slovan v prípade postupu zrejme na Cyprus, Kyjev dostal Kazaň

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti slovenského majstra Slovan Bratislava v prípade postupu do 3. kola Ligy majstrov 2011/2012 cez kazašský Tobol Kostanaj v ňom nastúpia proti lepšiemu z dvojice KS Skënderbeu Korçë z Albánska, resp. APOEL Nikózia z Cypru. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.
      UEFA už v piatok dopoludnia potvrdila nasadenie tímov v majstrovskej vetve do dvoch skupín. "Belasí", ktorí v prvom zápase 2. predkola na Pasienkoch zdolali Kostanaj 2:0 (odveta je na programe 19. júla v Kazachstane), mohli naraziť aj na FC Kodaň či postupujúcich z dvojíc Maccabi Haifa - FK Borac Banja Luka, Dinamo Záhreb (bývalý hráč Slovana Jakub Sylvestr) - Neftči Baku a Skonto Riga - Wisła Krakov.
      Oba tímy už majú podobne ako Slovan a Tobol prvý duel 2. predkola za sebou. APOEL vyhral v Albánsku 2:0 po góloch Nuna Moraisa a Manducu. Má teda výbornú pozíciu do odvety podobne ako slovenský majster, ktorý vyhral rovnakým výsledkom, avšak v domácom prostredí.
      Prvé súboje 3. predkola LM sa budú hrať 26.-27. júla, odvety potom 2.-3. augusta. Slovan by v prvom súboji mal nastúpiť na pôde súpera.
      Pri žrebe LM sa až od 3. predkola účastníci rozdelili do tzv. majstrovskej (20 klubov) a nemajstrovskej vetvy (10). V majstrovskej vetve sa tímy nemôžu stretnúť s klubmi krajín z prvých trinástich miest v päťročnej klasifikácii UEFA - Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka, Francúzska, Ruska, Ukrajiny, Rumunska, Portugalska, Holandska, Turecka, Grécka a Švajčiarska. V ročníku 2011/2012 sa v 3. predkole predstaví 30 klubov - v majstrovskej vetve 3 majstri z krajín 14.-16. rebríčka a 17 postupujúci z 2. predkola, v nemajstrovskej vetve 9 vicemajstrov z líg krajín na 7.-15. mieste a tretí zo 6. krajiny (Ruska).
      V nemajstrovskej vetve žreb spojil ukrajinské Dynamo Kyjev s ruským rivalom Rubinom Kazaň, slávna Benfica Lisabon si zmeria sily s tureckým Trabzonsporom, holandské Twente Enschede s rumunským FC Vaslui, Panathinaikos Atény začne boj o postup do play off na ihrisku dánskeho Odense a Liege privíta FC Zürich.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona