Slovan v premiérovej sezóne aj so Šatanom a Janusom

NETKY.SK • 5 September 2012, 11:21 • 2 min
Slovan v premiérovej sezóne aj so Šatanom a Janusom

Slovan v premiérovej sezóne aj so Šatanom a Janusom - Hokej Hokejový klub Slovan Bratislava podpísal ročnú zmluvu s hviezdnym útočníkom Miroslavom Šatanom. Vedenie nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v stredu na svojom oficiálnom webe zároveň inf

slovakia

left justify in out

imgHokejový klub Slovan Bratislava podpísal ročnú zmluvu s hviezdnym útočníkom Miroslavom Šatanom. Vedenie nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v stredu na svojom oficiálnom webe zároveň informovalo, že v premiérovej sezóne sa Slovan bude môcť takmer s istotou spoľahnúť aj na brankára Jaroslava Janusa.
      Tridsaťsedemročný krídelník rokoval s "belasými" o zotrvaní v klube prakticky počas celého leta, k definitívnemu spečateniu kontraktu však došlo až deň pred prvým duelom Slovana v KHL. "Miroslav Šatan podpísal s klubom jednostranný kontrakt na jednu sezónu do 30. apríla 2013," píše sa na stránke úradujúceho slovenského majstra.
      Dlhoročný reprezentačný kapitán, ktorý patrí k najväčším osobnostiam slovenského hokeja, zrejme nastúpi už v prvom zápase proti ukrajinskému Donbassu Doneck. "Šatan by mal byť trénerovi Rostislavovi Čadovi k dispozícii už v zajtrajšom otváracom zápase Slovana v KHL proti Donecku. Podľa kuloárnych informácií z kabíny bude v novej sezóne hrať v drese s číslom 18, teda rovnakým, aké nosí na reprezentačnom drese," dodáva web Slovana.
      Víťaz Stanleyho pohára z roku 2009 s tímom Pittsburgh Penguins odohral v zámorskej NHL 1136 zápasov v základnej časti a play off. Okrem dresu "tučniakov" pôsobil aj vo farbách Edmontonu Oilers, Buffala Sabres, New Yorku Islanders a Bostonu Bruins. V rámci KHL bude Slovan jeho druhým klubom, v sezóne 2010/11 nastúpil v ôsmich dueloch za Dinamo Moskva.
      Angažovanie 22-ročného Janusa skomplikovalo zranenie brankára Curtisa Sanforda z Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý vlastní práva na slovenského gólmana. Ruský tím zvažoval stiahnutie Janusa k sebe, no na základe verbálnej dohody počas nočných rozhovorov s Lokomotivom generálny manažér Maroš Krajči v stredu potvrdil, že Janus absolvuje sezónu v Slovane. "Slovan získal od Jaroslavľu predbežnú ústnu dohodu, ktorá by sa v priebehu stredy mala zmeniť na písomný kontrakt pre Jaroslava Janusa s platnosťou do konca aktuálnej sezóny," píše sa na hcslovan.sk.
      Janus odohral minulú sezónu v zámorskom klube AHL Norfolk Admirals, kde sa spolu s krajanom Richardom Pánikom tešil zo zisku Calderovho pohára pre víťaza súťaže. V základnej časti odchytal 34 zápasov s gólovým priemerom 2,36 a úspešnosťou zákrokov 91,4 percent, v štyroch dueloch play off svoje čísla ešte vylepšil (1,69, 93,7). Po návrate do Európy sa so Slovanom pripravoval od začiatku augusta.
      Keďže výluka v zámorskej NHL je čoraz reálnejšia, zintenzívňujú sa aj rokovania Slovana so Slovákmi pôsobiacimi v profilige. Okrem obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorý s mužstvom trénuje, má Krajči vo výhľade ďalších adeptov. "Hovorili sme s Ľubom Višňovským, Michalom Handzušom, komunikujeme s Andrejom Sekerom. Limit sú traja hráči, radi by sme túto kvótu naplnili. V tíme by sme privítali Mariána Gáboríka i Zdena Cháru, uvidíme, ako sa s hráčmi dohodneme," uviedol v online rozhovore na webe pravda.sk a prezradil tiež to, že v mužstve skončil český útočník Kamil Kreps: "Kreps je výborný hráč, ale prišiel nepripravený."  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona