Slovan v pohári už jednou nohou vo finále, Žilinu čaká náročná odveta

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 11:39 • 2 min
Slovan v pohári už jednou nohou vo finále, Žilinu čaká náročná odveta

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina si utvorili v utorňajších prvých stretnutiach semifinále Slovnaft Cupu 2012/2013 lepšie pozície pred odvetami. Slovan vyhral v Košiciach rozdielom triedy 3:0 a Žilina doma zdolala Trnavu tesne 3:2.

slovakia

left justify in out

Bratislavčania sú už de facto vo finále. Po bezgólovom prvom polčase začali "belasí" úradovať a postupne sa dokázali presadiť Marko Milinkovič, Juraj Halenár a Erik Grendel. Bývalý hráč východniarov Milinkovič skóroval v úvode druhého dejstva z priameho kopu, v 73. min Halenár premenil penaltu a Grendel v závere zatĺkol klinec do košickej rakvy. "Sme spokojní, stretnutie nám vyšlo. Prvý polčas sme ustáli a v druhom sme sa rozbehli. Hrali sme veľmi dobre a boli sme efektívni. Semifinále sa hrá na dva zápasy, chceli sme si utvoriť dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou. To sa nám aj podarilo," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Slovana Samuel Slovák. 

Košičania mali zrejme odlišnú predstavu o vývoji stretnutia najmä v jeho druhej polovici, inkasovať tri góly na domácej pôde je pre nich kruté. "V prvom polčase sme hrali dobre, súperovi sme nedovolili vypracovať si žiadnu šancu. Naopak, my sme mali tri situácie, po ktorých sme mali dať gól, no neskórovali sme. O zápase rozhodla hrubá chyba Bašistu a následný priamy kop Milinkoviča. Po vylúčení Tofiloského sa iba dohrával zápas," zhodnotil na tlačovke kouč MFK Ján Kozák. 

"Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Po zmene strán to už bolo hlavne o behaní. Postupne dochádzali fyzické sily. Zbytočne som behal viac, ako som mal. Vyšťavil som sa a potom to už z pohľadu defenzívy nebolo ono. Keby sme výkon z prvého dejstva zopakovali aj po prestávke, určite by sme nedostali tri góly. Vzhľadom na vývoj zápasu to pre nás bola až príliš krutá prehra. Vo futbale sa však už udiali aj väčšie kuriozity. Pokiaľ je šanca, zabojujeme o ňu," uviedol pre stránku mfkkosice.sk 18-ročný obranca Tomáš Huk, ktorý nastúpil v utorok v drese seniorského tímu Košíc len na svoj druhý zápas. 

Žilina síce zvíťazila v prvom zápase pred domácimi fanúšikmi nad Trnavou 3:2, ale dva inkasované góly ju môžu v odvete stáť postup. Navyše, pre zbabraný úvod jarnej časti tejto sezóny Corgoň ligy vedie pre "žlto-zelených" cesta do pohárovej Európy práve cez úspech v Slovnaft Cupe. Domáci viedli po prvom polčase 3:1 a v druhom dejstve mohli dvakrát pridať štvrtý presný zásah. Prišiel však druhý gól Spartaka, v 84. min sa hlavou skóroval Marek Kaščák. "V úvode sme si zle prihrávali a z toho rezultoval aj rýchly gól domácich. Našťastie, podarilo sa nám takmer okamžite odpovedať. Žilinčania však do polčasu skórovali ešte dvakrát po ďalších našich chybách. Cez prestávku nám tréner Zelenský rázne prehovoril do duše. Aké slová odzneli, to neprezradím. Myslím si však, že padli na úrodnú pôdu, pretože v druhom polčase sme boli lepším tímom a zaslúžene sme strelili druhý gól. Aj takáto prehra je pre nás priaznivá. Doma urobíme všetko pre to, aby sme postúpili," povedal Kaščák pre portál corgonliga.sk. 

Žilinský tréner Štefan Tarkovič nebol po dueli príliš nadšený. Je si vedomý, že v odvete budú musieť jeho zverenci tvrdo zabojovať o postup do finále. "Som sklamaný z toho, že aj keď sme dali tri góly, dva sme si nechali streliť, navyše po štandardných situáciách. Začali sme dobre, dali sme rýchly gól, no potom sme po nezodpovednosti gól dostali. Podali sme dobrý výkon, mali sme šance a dosiahli tri góly. V druhom polčase sme boli pasívnejší, neboli sme schopní prejsť do útoku, Guba nepremenil čistú šancu a súper lepšie zvládol koniec zápasu," vyjadril sa po stretnutí Tarkovič. 

Semifinálové odvety Slovnaft Cupu sú na programe v utorok 16. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona