Slovan v Neapole o česť, Chovanec: Nesmieme robiť chyby

NETKY.SK • 10 December 2014, 10:41 • 2 min
Slovan v Neapole o česť, Chovanec: Nesmieme robiť chyby

NEAPOL - Bodku za doposiaľ priam katastrofálnym účinkovaním v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2014/2015 napíšu futbalisti Slovana Bratislava vo štvrtok v Neapole.

slovakia

left justify in out

V súboji s domácim SSC, ktorý už má istý postup do jarného 16-finále, budú zverenci trénera Jozefa Chovanca totálnymi outsidermi. V doterajšom priebehu európskej súťaže číslo dva pôsobili "belasí" ako fackovací panák, o čom svedčí nula na ich bodovom konte a hrozivé skóre 1:17.

 

Slovan mal absolvovať generálku na duel v Neapole v nedeľu proti Spartaku Trnava, podmočený terén na Pasienkoch však neumožnil odohranie tradičného derby. Slovenský majster má za sebou nevydarenú jeseň, vo Fortuna lige mu patrí až 5. priečka s 12-bodovým mankom na vedúci tím tabuľky Fortuna ligy MŠK Žilina. Na európskej scéne si "ušil" poriadny kabát hanby, keď v I-skupine EL postupne utŕžil prehry 0:5 s Bernom, 0:2 s Neapolom, 0:3 a 0:4 so Spartou a pred dvoma týždňami podľahol doma Bernu 1:3. Zatiaľ jediný gól Slovana strelil do siete švajčiarskeho tímu guinejský legionár Seydouba Soumah.

 

"Zápas v Neapole chceme zvládnuť. Pravdou však je, že robíme príliš veľa individuálnych chýb, ktoré nás stoja zápasy. Dobrým príkladom bol minulý pohárový duel s Young Boys Bern. V ňom sme naznačili zlepšenie, mali sme veľa striel, ale chyby v defenzíve nás zrážajú do kolien. Jesenná časť z nášho pohľadu nebola optimálna a preto s prípravou na tú jarnú začneme čo najskôr, aby sme mali pred súpermi náskok. Prípravné zápasy sú v štádiu vybavovania, ešte predtým nás však čaká zápas v Neapole, v ktorom chceme obstáť," povedal Chovanec.

 

Zápas SSC Neapol - ŠK Slovan má výkop o 21.05 SEČ, v priamom prenose ho vysiela RTVS. Rozhodcovia sú z Macedónska, hlavným je Aleksandar Stavrev. V druhom súboji nastúpia pražská Sparta na umelej tráve v Berne proti domácim Young Boys. Českému tímu stačí na postup remíza, Švajčiarov posunie ďalej víťazstvo práve na úkor "rudých".

6. kolo Európskej ligy UEFA 2014/2015, štvrtok 11. decembra, 21.05 h:
SSC Neapol - ŠK Slovan Bratislava /rozhodujú: Aleksandar Stavrev - Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (všetci Maced.)/

tabuľka I-skupiny:
1. Sparta Praha             5   3  1  1   11:4     10
2. SSC Neapol               5   3  1  1    8:3     10*
3. Young Boys Bern          5   3  0  2   11:7      9
4. SLOVAN BRATISLAVA        5   0  0  5    1:17     0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona