Slovan v exhibícii s Rangers neudržal vedenie a prehral 1:4

NETKY.SK • 3 Október 2011, 18:17 • 2 min
Slovan v exhibícii s Rangers neudržal vedenie a prehral 1:4

Slovan v exhibícii s Rangers neudržal vedenie a prehral 1:4

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom exhibičnom zápase so zámorským klubom New York Rangers 1:4. Domáci síce viedli zásluhou Ivana Švarného, hostia však v prostrednej časti troma gólmi otočili skóre a v záverečnej tretine spečatil svoj triumf.
Belasí tak neuspeli ani v druhom meraní síl s tímom NHL, keď pred troma rokmi podľahli Tampe Bay Lightning 2:3 po samostatných nájazdoch.

Slovan Bratislava - New York Rangers 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Góly: 9. Švarný (Macho, Šatan) - 27. Zuccarello (Richards, Gáborík), 28. Boyle (Girardi, Stepan), 38. Anisimov (Prust), 51. McDonagh (Callahan). Rozhodovali Marc Joannett (Kan.), Vladimír Baluška - Milan Novák (obaja SR), Greg Devorski (Kan.), vylúčenie: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 10.000 divákov (vypredané).
Zostavy:
Slovan: Konrád (28. Galbraith) - Švarný, Štajnoch, Ďatelinka, Frühauf, Bohunický, Dobroň, Jass - Hudec, Kukumberg, Šatan - Hudáček, Lipiansky, Bulík - Skokan, Macho, Balej - Bakoš, Preisinger, Kudrna - Buc
Rangers: Lundqvist - Girardi, McDonagh, Eminger, Del Zotto, Bickel, Bell - Gáborík, Richards, Boyle - Callahan, Anisimov, Dubinsky - Prust, Christensen, Fedotenko - Zuccarello, Stepan, Rupp

Domáci začali v skvelej atmosfére vypredaného štadióna bez rešpektu a už v 4. minúte mohol otvoriť skóre Kukumberg, ktorý sa rútil sám na bránu, no puk z jeho hokejky skončil tesne vedľa. Na opačnej strane sa ocitol medzi kruhmi osamotený Richards, Konrád však prudkú strelu do stredu brány zneškodnil. V 8. minúte si Slovan po závare pred Lundqvistom vynútil presilovú hru, ktorú o minútu neskôr využil obranca Švarný, keď strelou od modrej čiary využil zakrytý výhľad brankára - 1:0. V 12. minúte mohol odpovedať Anisimov, ale ani na dvakrát sa mu nepodarilo prekonať domáceho gólmana. Slovan mal v závere úvodnej časti šancu zvýšiť svoj náskok počas 21-sekundovej presilovky piatich proti trom, tá však zostala nevyužitá.
Na začiatku druhej tretiny si zahrali presilovku aj hostia, no pri ich najväčšej šanci, ktorú mal na hokejke Dubinsky, sa vyznamenal Konrád. Favorizovaných "jazdcov" naštartovalo až prísne vylúčenie dvojice domácich hráčov. Hostia ponúknutú šancu naplno využili, keď najprv v 27. minúte vyrovnal Zuccarello a o ďalšiu minútu už Rangers viedli po zásahu Boyla - 1:2. Po druhom góle sa do brány Slovana postavil Galbraith, ktorého zazmätkovanie využil v 38. minúte pri vlastnom oslabení Anisimov - 1:3. Slovanistov inkasované góly pribrzdili, naďalej sa však snažili o aktívnu hru a vypracovali si viacero príležitostí.
Do záverečnej tretiny nastúpili zverenci trénera Štefana Mikeša s odhodlaním čo najskôr streliť kontaktný gól, ich nadšenie však v 51. minúte schladil obranca McDonagh, ktorý prudkou strelou z medzikružia našiel medzeru v Galbraithovom postavení - 1:4. V zápase sa viacerými peknými momentmi prezentovali domáci Miroslav Šatan i Marián Gáborík v drese Rangers, ktorých výkony diváci niekoľkokrát ocenili búrlivým potleskom. Do záverečnej sirény sa už stav nezmenil a hostia si tak z Bratislavy odviezli triumf 4:1.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona