Slovan už zabudol na Žilinu, chce uspieť proti majstrovi

NETKY.SK • 17 September 2015, 13:13 • 2 min
Slovan už zabudol na Žilinu, chce uspieť proti majstrovi

BRATISLAVA - Jednoznačným šlágrom víkendového programu 9. kola najvyššej futbalovej súťaže je zápas ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín, teda duel osemnásobného slovenského majstra s úradujúcim šampiónom.

slovakia

left justify in out

Na Pasienkoch sa hrá v nedeľu 20. septembra o 14.00 h, hlavným arbitrom je Patrik Hrčka. Po ôsmich odohraných kolách Fortuna ligy sú "belasí" na štvrtom mieste so 14 bodmi, ich trenčiansky súper je bez prehry lídrom klasifikácie s 22 bodmi, keď si pripísal sedem víťazstiev (z nich až poltucet na pôde súpera, pozn.) a jednu remízu pri vysoko aktívnom skóre 17:5.


Bratislavský tím pred týždňom v ostatnom ligovom vystúpení podľahol v Žiline miestnemu MŠK presvedčivo 0:3, tento stav bol už po prvej štyridsaťpäťminútovke. "Trenčín hrá podobným štýlom ako Žilina, má tiež veľmi kvalitný tím a dobrú organizáciu hry. Futbalisti AS sú rýchli, dynamickí, v hernej pohode," uviedol na piatkovej predpoludňajšej tlačovej konferencii v press centre štadióna na Pasienkoch tréner ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou, ktorý sa ešte vrátil k nevydarenému duelu na pôde žilinského vicemajstra: "Veľmi skoro sme inkasovali, po polhodine hry bolo 0:2. Za tohto stavu sa to pre nás akoby skončilo, čo sa mi nepáči a dosť ma to mrzí. Hráči musia vedieť reagovať na rôzne situácie a nevzdávať sa ani za nepriaznivého stavu. Mali sme šance na vyrovnanie, bohužiaľ, neskórovali sme. Góly sme inkasovali po centroch z krídelných priestorov, ale v našom vystúpení boli aj iné nedostatky. Chceme sa vyvarovať školáckych chýb."


Pod Dubňom sa prezentoval Slovan ofenzívnym poňatím hry. Na otázku, či upustí od útočenia a skôr sa proti Trenčínu zameria na defenzívu, cyperský kormidelník "belasých" poznamenal: "Ku každému duelu je potrebné pristupovať špecificky. Po mojom príchode som deklaroval, že chceme hrať atraktívny ofenzívny futbal, ale to sa dá realizovať v dlhodobejšom horizonte, nie po desiatich či dvanástich tréningoch, čo som pri mužstve. Mužstvo však má kvalitu a ochotu zlepšovať sa. Na nedeľňajší súboj sa dôkladne pripravujeme, najmä po mentálnej a taktickej stránke. Samozrejme, že sme si analyzovali aj hru Trenčína. Verím, že dosiahneme dobrý výsledok."


Náročný duel proti majstrovi z uplynulej sezóny 2014/2015 očakáva aj argentínsky obranca bratislavského mužstva Nicolás Ezequiel Gorosito. "Čaká na nás ťažký súper. Poznáme kvalitu trenčianskeho mužstva, ako hrá futbal. Musíme byť koncentrovaní počas celých 90 minút, lepšie ako naposledy v Žiline. Ten zápas je už minulosť, musíme naň zabudnúť a pozerať sa dopredu. Sústredíme sa na nedeľu a Trenčín. Vieme, čo budeme hrať my. Chceme vyhrať," skonštatoval pre agentúru SITA 27-ročný zadák, ktorý vyzdvihol hru tímu AS: "Jeho futbalisti sú rýchli, majú dobré držanie lopty. Musíme si na nich dať pozor, byť kompaktní v defenzíve a mať všetko nastavené v hlavách. V tíme majú Trenčania Van Kessela, Bera, vpredu je vysoký útočník Wesley Moraes, nebude jednoduché udržať ich."


V minulosti bol v takýchto zápasoch ako ponúka nedeľa favoritom Slovan, teraz sa aj vzhľadom na postavenie v tabuľke a minulý súťažný ročník karta obrátila. "My sme Slovan. Prináleží nám snažiť sa bojovať vždy o víťazstvo, nehľadiac na to, či ide o Trenčín alebo iný, slabší klub. Vieme, že na nás nečaká nič ľahké. My sa však s Trenčínom chceme popasovať," vyjadril sa rodák zo Santa Fé Gorosito.


Slovan nenastúpi proti Trenčínu v komletnom zložení. "Karol Mészáros a Slobodan Simovič ešte budú potrebovať dva či tri týždne, aby sa dostali do požadovanej formy. Naďalej má zdravotné problémy Vittek, na tréningoch uvidíme, ako sa to vyvinie v jeho prípade. Všetci ostatní sú v poriadku a pripravení nastúpiť," poznamenal kouč Nikodimos Papavasiliou, ktorého potešilo "povinné" utorkové víťazstvo v 3. kole Slovnaft Cupu na ihrisku ŠK Vinica (8:0). "Bol to duel, kde sa mohli predviesť aj hráči zo širšieho kádra. Napríklad útočník Róbert Matejka patril medzi futbalistov, ktorí ukázali svoj potenciál," doplnil rodák z Limassolu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies