Slovan stále nezavrhol budúcnosť v KHL

NETKY.SK • 25 Február 2015, 10:11 • 2 min
Slovan stále nezavrhol budúcnosť v KHL

BRATISLAVA - Majiteľ a prezident hokejového Slovana Bratislava Juraj Široký opätovne priznal, že budúcnosť tímu v KHL je neistá, ale podľa webu Športky.sk odmietol správy o definitívnom konci.

slovakia

left justify in out

"Ako už bolo medializované, budúcnosť tímu v KHL je neistá, ale zatiaľ sme účinkovanie v žiadnej z možných súťaží definitívne nezavrhli," povedal pre Športky Juraj Široký.

 

Klubový šéf prakticky zopakoval slová viacerých zástupcov Slovana z posledných týždňov, ktorí hovorili o problémoch a snahách zachrániť Kontinentálnu hokejovú ligu pre Bratislavu aj do budúcnosti. Vedenie zároveň začalo zatiaľ neoficiálne pracovať aj na ďalších alternatívach pre budúce sezóny. V hre je návrat Slovana do slovenskej Tipsport extraligy, prechod do českej najvyššej súťaže a spomína sa aj rakúska nadnárodná liga EBEL.


Podľa zdroja denníka Plus jeden deň z prostredia vedenia klubu Juraj Široký pri minulotýždňovej schôdzke hráčom otvorene povedal, kedy dostanú dlžné peniaze. Decembrové výplaty by mali nabehnúť na ich účty do konca apríla a zvyšné na základe splátkových kalendárov. "Budúcnosť klubu aj výplaty hokejistov sú témou, na ktorej vyriešení denne pracujeme. Aj preto som sa stretol so zástupcami hráčov. V momentálnej situácii vieme povedať, že sa s hráčmi chceme dohodnúť na splátkových kalendároch," zareagoval pre Športky Široký.


O odchode Slovana z KHL sa špekuluje už dlhšiu dobu. Dôvodom je najmä ekonomika, súťaž je nákladná, klub má finančné problémy, od KHL dostáva len minimálne prostriedky a je obmedzený marketingom, keď nemôže mať sponzora, ktorý je konkurentom partnera súťaže, aj keď ten ani nepôsobí na slovenskom trhu. Slovan vstúpil do KHL v ročníku 2012/2013, hneď v ňom postúpil jedinýkrát do play-off, v prvom kole prehral s Dinamom Moskva. V ďalších dvoch ročníkoch sa mu už nepodarilo zopakovať účasť vo vyraďovacej časti a v sezóne 2014/2015 skončil na poslednom 14. mieste Západnej konferencie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies