Slovan - Spartak Moskva 2:1 pp a sn, rozhodol Šatan:"Bojovali sme do konca"

NETKY.SK • 11 September 2012, 06:46 • 2 min
Slovan - Spartak Moskva 2:1 pp a sn, rozhodol Šatan:"Bojovali sme do konca"

Slovan - Spartak Moskva 2:1 pp a sn, rozhodol Šatan:"Bojovali sme do konca"

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava zaznamenali prvé víťazstvo v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď v pondelok vo svojom treťom zápase zdolali Spartak Moskva 2:1 po samostatných nájazdoch. Ďalšie dva body v prestížnej súťaži zabezpečili "belasým" v závere duelu Libor Hudáček a Miroslav Šatan, ktorý rozhodol záverečný rozstrel.
      Zverenci trénera Rostislava Čadu absolvujú po úvodnej domácej sérii dvojzápasovú šnúru na klziskách súperov, ktorú odštartujú vo štvrtok súbojom s Dinamom Minsk, o dva dni neskôr si zmerajú sily s Viťazom Čechov.

      Slovan Bratislava - Spartak Moskva 2:1 pp a sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
      Góly: 58. Hudáček (Šatan), rozhodujúci sn: Šatan - 40. Šefer (Junkov, Gubin). Rozhodcovia: Vasiliev, Sergejev - Michajevič, Nesterov (všetci Rus.), vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

      zostavy:
      Slovan Bratislava: Janus - Švarný, Boumedienne, Printz, Sigalet, Štajnoch, Mihálik, - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Mikúš, Šťastný, Ölvecký. 
      Spartak Moskva: Borisov - Ščitov, Morrisonn, Nakládal, Bodrov, Šefer, Mamkin - Levandowski, Chochlačev, Radivojevič - Žukov, Bušujev, Ružička - Kuzmin, Gubin, Junkov - Nikoncev, Voronin, Žmakin - Ankudinov.

      Slovan mohol poslať do vedenia už v 17. sekunde Bližňák, ktorý sa dostal do samostatného úniku, ale Borisov jeho blafák vystihol. Rovnaký hráč mal gól na hokejke aj na začiatku 12. minúty, keď dostal prihrávku pred bránku z rohu klziska, no ani tentoraz nebol úspešný. Domáci mali v úvodnej časti optickú prevahu najmä vďaka trom presilovkám, Spartak však bol v defenzíve bezchybný a keď sa už aj Slovan dostal do šance, tím Branka Radivojeviča a Štefana Ružičku sa mohol spoľahnúť na svojho gólmana. Janus mal na druhej strane menej práce, no jeho chvíle ešte len mali prísť.
      V druhej dvadsaťminútovke sa karta obrátila, domáci štyrikrát zohrievali trestnú lavicu a najmä vďaka Janusovi neinkasovali, hoci v niekoľkých prípadoch s nimi hralo aj šťastie. Slovan sa paradoxne dostával do najväčších príležitostí v oslabení, tri minúty pred koncom tretiny unikol Miklík, no Bartovič pred odkrytou bránkou zaváhal. Prišiel tak trest, keď v poslednej minúte obranca Šefer strelou švihom z pravého kruhu zaskočil Janusa - 0:1.
      Od úvodu tretieho dejstva bola na domácich badateľná enormná snaha o vyrovnanie, hráčom však odskakovali puky a vpredu im chýbala väčšia kreativita i presnosť v zakončení. Slovan stupňoval tlak, tlačil sa pred bránku a hoci sa stali súperove protiútoky čoraz sporadickejšími, stále boli nebezpečné. V 54. minúte mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Junkov, jeho strelu z úniku však zastavila žŕdka. Vypredané hľadisko sa dočkalo vyrovnania v 58. minúte, keď Šatan ešte nedokázal upratať puk do siete, no Hudáček bol v správny čas na správnom mieste - 1:1.
      Keďže v predĺžení gól nepadol, opakoval sa scenár z predošlého duelu Slovana a nasledovali samostatné nájazdy. Tentoraz v nich však Slovan uspel, keď jeho historicky prvé víťazstvo vystrieľali Bartovič a Šatan. Za hostí sa trafil len Žukov, Radivojevič ani Ružička svoje pokusy nepremenili.

      Hlasy po zápase:
      Andrej Sidorenko, tréner Spartaka: "Bolo pekné zahrať si na takom peknom štadióne a pred takou kulisou. Z nášho pohľadu boli v zápase dobré i horšie momenty, celkovo sme hrali dobre, ale nevyužili naše šance. Mužstvu však ďakujem za to, že hralo do poslednej chvíle. Samozrejme, chceli sme zvíťaziť, ale sedem bodov z troch zápasov je dobrý výsledok."
      Rostislav Čada, tréner Slovana: "Do zápasu sme vstúpili s veľkým odhodlaním, v prvej tretine sme si vynútili tri presilovky, tie sme však odohrali veľmi zle. V druhej tretine sa situácia opakovala v prospech súpera, oslabenia nás stáli množstvo síl, hráči stratili rytmus a to sa prejavilo na hernom prejave. Všetko zavŕšil inkasovaný gól v závere tretiny. V tretej časti hry sme chceli zápas zvrátiť, vytvorili sme si veľký tlak a myslím si, že by bolo veľmi nespravodlivé, keby sa nám nepodarilo vyrovnať. Naše prvé víťazstvo je dielom veľkej pracovitosti hráčov a podpory divákov, bez nej by sme ťažko vyrovnali a odchádzali zo štadióna spokojní."
      Branko Radivojevič, útočník a kapitán Spartaka: "Škoda, že sme to dnes nedotiahli do víťazného konca. V tretej tretine sme si doslova pýtali gól, boli sme statickí, spravili chybu a súper nás potrestal. V nájazdoch to už bola lotéria, Slovanu v každom prípade gratulujem k prvému víťazstvu. My si zápas musíme rozobrať, v budúcnosti nemôžme brániť výsledok 1:0, ale skúšať ešte pridať ďalší gól. Čo sa týka atmosféry, hovorilo sa, že Riga je v KHL číslo jeden, ale v šatni sme sa zhodli, že tu to bolo najlepšie."
      Miroslav Šatan, útočník a kapitán Slovana: "Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme spravili veľa chýb, nechali sme sa vylučovať a aktivita súpera viedla ku gólu. V tretej časti sme sa nevzdali, bojovali a bolo len otázkou času, kedy to tam padne. Pri mojom nájazde v rozstrele som videl, že brankár nechal priestor medzi betónmi, tak som to vyskúšal. Priznám sa, že na chvíľu som aj zapochyboval, či to prejde. Nakoniec puk prekĺzol za čiaru a my sa môžme tešiť z prvého víťazstva."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies