Slovan si zgustol na Orhei, Ševela: "Favoriti sme aj proti Balzanu"

NETKY.SK • 20 Júl 2018, 08:45 • 2 min
Slovan si zgustol na Orhei, Ševela: "Favoriti sme aj proti Balzanu"

BRATISLAVA - Moldavskú prekážku zvládli futbalisti bratislavského Slovana "ľavou zadnou" vďaka presvedčivým víťazstvám 4:2 a 5:0. Ich ďalším súperom v Európskej lige 2018/2019 bude maltský klub FC Balzan, ktorý vyradil Kešlu Baku z Azerbajdžanu. Pokiaľ chcú "belasí" pokračovať v napĺňaní maximalistických cieľov vyrieknutých ich trénerom Martinom Ševelom, mali by cez tohto protivníka prejsť.

slovakia

left justify in out

Slovan si z Milsami Orhei urobil trhací kalendár, po víťazstve 4:2 v Moldavsku zvíťazil vo štvrtkovej odvete 1. predkola na Pasienkoch ešte výraznejším rozdielom. Moldavci slovenského vicemajstra vôbec nepreverili, pôsobili odovzdaným dojmom a už prvý inkasovaný gól zbúral ich ambície pokúsiť sa o prekvapenie.

 

"Z našej strany vládne spokojnosť s výsledkom i postupom. Podarilo sa nám streliť päť gólov, mohlo ich byť aj viac, ale sme skromní a pokorní. Zápas mal podobný priebeh ako ten prvý v Moldavsku. Strelili sme tri góly, po prestávke sme náskok zvýšili, no mali sme tam pasáže, kde sme súperovi ponúkli nejakú pološancu. Tým pádom naši hráči museli vynaložiť energiu na bránenie, pričom našou snahou je, aby súper behal čo najviac bez lopty. O tomto s nimi budeme hovoriť, aby sme eliminovali to, čo dnes nebolo dobré. Päť-nula je však výborný výsledok a každé víťazstvo si treba vážiť, tobôž v pohárovej Európe," zhrnul lodivod Slovana svoje dojmy zo štvrtkovej odvety.

 

Jeho mužstvo má necelých 72 hodín, aby zregenerovalo do zápasu so Zlatými Moravcami. "Chceme do ligy vstúpiť úspešne. Nechcem myšlienkami utekať k ďalšiemu pohárovému súperovi, pretože pre nás je dôležitý najbližší zápas v Moravciach. Platí však, že každú súťaž, ktorú budeme hrať, chceme doviesť do úspešného konca."

 

Ciele Slovana vo Fortuna lige sú opäť najvyššie - majstrovské. Sto rokov od založenia by chcel klub osláviť na novom štadióne oslavami titulu, na ktoré čaká od roku 2014. Rovnako dôležitý pre Slovan je aj úspech na medzinárodnom poli. "Cieľ je dostať sa čo najďalej. Tento tím je silný, otázne je, nakoľko ho preveril moldavský súper. Vieme, že ďalší protivníci v Európe budú rozhodne silnejší. Čo sa týka ligy i pohára, sme maximalisti. Sme Slovan Bratislava a iné ciele ani mať nemôžeme. V Európskej lige sa chceme dostať čo najďalej a hrať moderný futbal. Keby sa podarila skupinová fáza, bola by to fantázia," poznamenal Ševela a priznal, že jeho tím bude favorit aj v konfrontácii 2. predkola proti maltskému súperovi.

 

"Budeme obozretní, ale sme favoriti. Jednoznačne chceme postúpiť. Zatiaľ veľa informácií o Balzane nemám. V prvom zápase proti Kešle Baku však strelil štyri góly, takže má určite silu v ofenzíve. Vieme tiež, že nositeľmi kvality v jeho tíme sú legionári."

 

Prvý zápas 2. predkola EL proti Balzanu odohrajú slovanisti vo štvrtok 26. júla na maltskom národnom štadióne v Ta'Qali, odveta sa uskutoční 2. augusta na Pasienkoch. Medzitým sa 23. júla na žrebe v Nyone dozvedia meno prípadného súpera v 3. predkole EL.

 

1. predkolo EL 2018/2019 - 2. zápas:

 

ŠK Slovan Bratislava - FC Milsami Orhei 5:0 (3:0)

 

Góly: 15. a 25. Šporar, 33. a 77. Moha, 52. Cmiljanič. ŽK: Rusnac, S. Platica, M. Platica (všetci Milsami), rozhodoval: Kajtazovič (Slov.), 3175 divákov.

 

Slovan: Šulla - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Nono (58. Savičevič) - Čavrič (48. Cmiljanič), Rabiu, Holman, Moha - Šporar (74. Dražič)

 

Milsami: Mitu - Graur, Craciun, Bogdan (53. S. Platica), Bolohan - Cojocari, Rusnac - A. Antoniuc (81. Ibrean), M. Platica, Rata - Surdu (34. Bugajev)

 

/prvý zápas 4:2, ŠK Slovan Bratislava postúpil do 2. predkola/

 

Slovan nastúpil v plnej sile, hostia po domácej prehre urobili niekoľko zmien v zostave, tie im však boli málo platné. "Belasí" mohli ísť do vedenia už v 9. minúte, no strelu Mohu zastavila pravá žrď. O päť minút neskôr Mitu zneškodnil hlavičkový pokus Mohu, ale loptu vyrazil len pred Šporara a ten zblízka otvoril skóre - 1:0. Hostí inkasovaný gól ešte viac zrazil do kolien, usadili sa na vlastnej polovici a vyčkávali, čo vymyslí súper. Slovan sa nenechal dlho ponúkať, v 25. minúte Šporar umiestnenou strelou spoza šestnástky zdvojnásobil náskok svojho tímu - 2:0. Odovzdaného súpera vôbec nešetril, v 33. minúte Moha po peknej kombinačnej akcii zvýšil technickou strelou už na 3:0. Slovan na ihrisku jasne dominoval a zápas miestami pripomínal exhibíciu, ďalšie góly do prestávky však nepridal.

 

Šporar mohol dosiahnuť hetrik už v úvodných sekundách druhého dejstva, keď sa z pravej strany rútil na brankára, ale postrčený obrancom súpera vystrelil len do bočnej siete. Presnejšiu mušku mal Cmiljanič, ktorý sa presadil po iba štvorminútovom pobyte na trávniku - 4:0. Slovan následne ubral nohu z plynu, aj vinou striedaní klesla úroveň stretnutia. Do hry sa aspoň v zábleskoch dostali aj hostia z Moldavska, ale pred Šullom veľa nepredviedli. Naopak, ich debakel po ďalšej diere v obrane spečatil po Šporarovi druhý dvojgólový hrdina zápasu Moha - 5:0.

 

hlasy po zápase:

 

Michal Šulla, brankár Slovana Bratislava: "Nemal som veľa práce, počas celého zápasu sme dominovali. Som spokojný s predvedenou hrou i postupom. Je dobré, že sa strelecky presadili útočníci, verím, že to bude pokračovať. Na ďalšieho súpera ešte nemyslíme, pred nami je teraz liga."

 

Andraž Šporar, útočník Slovana Bratislava a autor dvoch gólov: "Bol to z našej strany vydarený zápas a rovnako aj z mojej. Som rád, že sme potešili fanúšikov vysokým víťazstvom."

 

Veaceslav Rusnac, tréner Milsami Orhei: "Ťažko sa mi hodnotí dnešný zápas. Utrpeli sme vysokú prehru, moji hráči sa nevedeli vyrovnať s rýchlosťou súpera. V našej lige sa so súpermi kvalít Slovan nemáme možnosť stretávať. Želám Slovanu veľa šťastia v ďalších zápasoch Európskej ligy ako aj v domácej súťaži."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies