Slovan si upevnil post lídra po víťazstve v šlágri v Ružomberku 3:2

NETKY.SK • 10 November 2013, 19:00 • 2 min
Slovan si upevnil post lídra po víťazstve v šlágri v Ružomberku 3:2

RUŽOMBEROK - Dvoma gólmi sa pod triumf obhajcu titulu podpísal kanonier Róbert Vittek.

slovakia

left justify in out

 Futbalisti bratislavského Slovana si upevnili post lídra v tabuľke Corgoň ligy.
V nedeľňajšom šlágri 17. kola o prvé miesto vyhral obhajca titulu na trávniku MFK Ružomberok 3:2. Dvoma gólmi sa pod triumf hostí podpísal kanonier Róbert Vittek.
Slovan má na čele päťbodový náskok práve pred Ružomberkom, o bod späť na treťom mieste je Trenčín.

17. kolo Corgoň ligy:
MFK Ružomberok – Slovan Bratislava 2:3 (0:2) Góly:
53. Lačný, 84. Ďubek (z 11 m) - 20. a 69. Vittek, 36. Žofčák. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Ďubek - Grendel, Žofčák, Kladrubský, Milinkovič, Gorosito, 4675 divákov.
MFK Ružomberok: Lešňovský – L. Lupták (79. Lovás), Greššák, Adamovič, P. Maslo – Ďubek, Zošák (89. Serečin), Martin Nagy – Zreľák – Tawamba – Lačný ŠK Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kladrubský, Vrabec – Kolčák – Žofčák, Grendel, Milinkovič (80. Peltier) – Halenár - Vittek

Pod Čebraťom sa od začiatku hralo svižne, v úvode bola o niečo častejšie lopta na bratislavských kopačkách. Ako prvý sa však ocitol v permanencii gólman "belasých" Putnocký, keď v 5. minúte skrotil Zreľákov pokus z 20 metrov. V 16. minúte Greššák parádnou kĺzačkou do tutovky nepustil Vitteka. O dve minúty neskôr sa štyria Slovanisti rútili na dvoch domácich hráčov, Milinkovič to zobral na seba a z diaľky vyslal nemastnú, neslanú strelu na ružomberskú bránu. V 20. minúte po akcii tria Milinkovič – Žofčák - Vittek bolo razom 0:1. Vedúci gól Slovana vyvolal búrku nevôle v domácom tábore i v hľadisku, pretože Ružomberčania sa dožadovali odpískania ofsajdu. V 36. minúte Bagayoko naservíroval loptu do šestnástky Žofčákovi a ten presne k pravej žrdi upravil na 0:2. O dve minúty nato mali domáci obrovskú príležitosť na odpoveď. Lačného hlavička sa odrazila od brvna a následnú Zreľákovu strelu zázračne chytil na zemi ležiaci Putnocký.

V 54. minúte prišiel kontaktný gól "Ruže", Ďubek špičkou kopačky predĺžil loptu na nabiehajúceho Lačného a ten rutinným spôsobom nedal Putnockému žiadnu šancu – 1:2. V 67. minúte si Halenár pripravil po Vittekovej prihrávke palebnú pozíciu a natiahol Lešňovského. V 69. minúte po nedorozumení v domácej obrane dokopol loptu do prázdnej brány pohotovo Vittek – 1:3. V 84. minúte zahral rukou Gorosito vo vlastnom pokutovom území a Ďubek z nariadenej penalty znížil na 2:3. Záver stretnutia sa niesol v znamení domáceho tlaku, ale k vyrovnaniu už neprišlo, hoci v nadstavenom čase si Kladrubský dal takmer vlastný gól.

Jozef Vukušič, tréner Ružomberka: "Takisto som názoru, že zásluhou oboch tímov išlo o dobrý zápas. Mal dobrú atmosféru i tempo. Naším problémom bolo, že sme inkasovali veľa gólov. Dostať tri góly od Slovana, potom sa ťažko niečo robí s výsledkom. Slovan vždy viedol, my sme doťahovali. Škoda veľkej šance pred prestávkou, keď sme nastrelili spojnicu a Zreľákovej dorážky. Kontaktný gól sme dali až neskôr. Aj v druhom polčase sme sa ešte vrátili do hry, dali sme na 1:2. rozhodujúci bol tretí gól súpera. Za stavu 1:3 sa ťažko zápas otáča, hoci ešte aj tesne pred koncom"

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Vedeli sme, že v Ružomberku musíme zlepšiť náš výkon. Som veľmi spokojný s predvedenou hrou i s dodržaním taktických pokynov. Veľmi ma tešia individuálne výkony hráčov a prostredie v Ružomberku. Myslím si, že zápas potešil divákov, videli päť gólov. Podľa štatistiky, ktorú sme robili, aj v streľbe na bránu sme boli aktívnejší. Stretnutie hodnotíme pozitívne, mužstvo i hráčov musím pochváliť za predvedený výkon. Z Ružomberka odchádzame so splneným cieľom – chceli sme vyhrať a urobiť si na čele náskok." tam boli šance."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies