Slovan si do Prešova ide pre tri body, Dubnica a Senica musia vyhrať

NETKY.SK • 13 Máj 2011, 10:53 • 2 min
Slovan si do Prešova ide pre tri body, Dubnica a Senica musia vyhrať

Slovan si do Prešova ide pre tri body, Dubnica a Senica musia vyhrať

slovakia

left justify in out

img

Šlágrom 31. kola futbalovej Corgoň ligy 2010/2011 je duel v Prešove, ktorý hostí tabuľkového lídra Slovan Bratislava. Na pôde Tatrana sa hrá "belasým" ťažko, čo potvrdila aj ich prehra 1:2 v 9. kole prebiehajúcej sezóny. Vicemajstrovi však vyšiel revanš, keď v 20. kole na Pasienkoch rozdrvil "koňarov" 4:0.
      Hráči Slovana sa na mimoriadne dôležitý sobotňajší duel pripravovali povzbudení triumfom v Slovenskom pohári. Náladu im vylepšila aj stredajšia prehra Senice v Banskej Bystrici (2:3). Po nej si zverenci trénera Karla Jarolíma udržali pred Záhorákmi náskok jedného bodu a ešte majú k dispozícii dohrávaný duel so Spartakom Trnava. Prešov vedie bývalý trénera Slovana Ladislav Pecko, ktorý určite "poblázni" šatňu: "Budú špeciálne motivovaní, ale my musíme myslieť len na seba, vyhrať, následne zvládnuť dohrávku s Trnavou. Potom môžeme byť pokojní a s chladnou hlavou dohrať záver súťaže," vyhlásil pre oficiálnu internetovú stránku špílmacher Slovana Marko Milinkovič. "Sme vo výbornej forme, na jar sme stratili len dva body s Dubnicou. Ak budeme aj naďalej pokračovať v nastúpenom trende, pôjdeme naplno, nemáme sa čoho obávať," zakončil srbský legionár.
      Kapitán Tatrana Ján Papaj očakáva ťažký zápas: "Slovan teraz hrá vo výbornej forme, ale my s tými silnejšími súpermi vieme zahrať hlavne doma a dúfam, že to potvrdíme aj v tomto zápase a aspoň nejaký bodík získame. Určite si musíme dávať pozor na Šeba, ktorý strieľa góly ako na bežiacom páse. Je veľmi nebezpečný a má fantastickú formu. Slovan celkovo má ale asi teraz najlepšie mužstvo v lige a má tam veľa osobností. My sa im musíme vyrovnať bojovnosťou a tým ich prevýšiť."
      Zabrať musí Senica, ktorá na jar ťahala sériu bez prehry, ale teraz dvakrát po sebe bola jej snaha bodovať márna. Domáca prehra so Slovanom (1:2) a naposledy v Banskej Bystrici (2:3) núti zverencov trénera Stanislava Grigu bodovať proti Nitre naplno. Damoklov meč visí nad Dubnicou, ktorá stráca na záchranu štyri body a v sobotu hostí Žilinu. V súboji potrebuje vyhrať, ale Žilinčania ešte úplne nevypadli z hry o titul, resp. 2. miesto, takže motivácia im chýbať nebude. Na Žitnom ostrove hrá DAC Dunajská Streda s Košicami, ktoré si v stredu zachránili kožu v záverečných minútach zápasu s Dubnicou, keď vyrovnali na 1:1 gólom z jedenástky. V prípade, že Košice vyhrajú a Dubnica v paralelne hranom súboji nezdolá Žilinu, vypadáva do I. ligy tím z Považia. Dubničanom by nepomohlo ani dobehnutie 6-bodového manka vo zvyšných dvoch kolách, lebo s Košicami majú horšiu bilanciu zo vzájomných zápasov (pozn. - 0 výhier, 2 remízy, 1 prehra). Súboj tabuľkových susedov uvidia fanúšikovia v Trnave, 4. Spartak hrá s Banskou Bystricou, ktorá stráca na "bílých andelov" šesť bodov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies