Slovan sa vďaka gólu Vitteka vrátil na čelo tabuľky

NETKY.SK • 15 September 2013, 10:43 • 2 min
Slovan sa vďaka gólu Vitteka vrátil na čelo tabuľky

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Róbert Vittek sa strelecky presadil hneď v prvom zápase po návrate do Corgoň ligy.

slovakia

left justify in out

Najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie nastúpil v drese jeho Slovana Bratislava v súboji 9. kola ročníka 2013/2014 v Banskej Bystrici po vyše desaťročnej absencii v najvyššej slovenskej súťaži a v 44. minúte zvyšoval na 2:1 pre "belasých".

Tí napokon vyhrali v Banskej Bystrici 4:2 a dostali sa na čelo tabuľky, keďže doterajší líder zo Senice remizoval v Zlatých Moravciach 2:2.

Tridsaťjedenročný autor štyroch gólov na finálovom turnaji MS 2010 v JAR pôsobil okrem Slovana aj v bundesligovom Norimbergu, francúzskom Lille a v tureckých MKE Ankaragücü, Trabzonspore a Büyüksehire Belediyespor.

Futbalisti Košíc prelomili nepríjemné strelecké suchoty, keď v lige strelil gól po 512 minútach do siete DAC Dunajská Streda, presadil sa v 45. minúte Ondrej Duda. Korupčnou aférou zdecimovaní hostia potom inkasovali ešte trikrát a v Čermeli prehrali 1:4. Darilo sa najmä disponovanému Erikovi Pačindovi, ktorý v priebehu sedemnástich minút zaznamenal čistý hetrik.
Trénerovi Žiliny Adriánovi Guľovi vôbec nevyšiel zápas proti jeho bývalému klubu z Trenčína, AS vyhral pod Dubňom 3:1, keď súboj otočilo po vylúčení domáceho obrancu Denisa Vavra v 22. minúte.

Slovan zvíťazil v Banskej Bystrici 4:2

Banská Bystrica 14. septembra (TASR) - Slovan začal od úvodu útočne a už v 30. sekunde Vittekova strela naznačila, že Slovan sa bude počas celého zápasu snažiť hrať útočne. Domáci však hostí zaskočili, a už v 2. minúte Slančík strelil úvodný gól na 1:0. Hostia sa však najmä zásluhou aktívneho Vitteka prebrali, v 14. minúte po hlavičke Vitteka do žrde Halenár vyrovnal na 1:1. V 21. minúte prudká Halenárova strela minula domácu bránku, naopak v 25. minúte domáci Považanec dobrou strelou z 30 metrov prinútil Putnockého ku skvelému zákroku. Rušný bol záver prvého polčasu, keď sa v 44. minúte po centri Bagayoka dobre zorientoval v päťke Vittek a hlavou upravil na 2:1 pre hostí.

Domáci však dokázali ešte v nadstavenom čase prvého polčasu šikovným gólom Jurča vyrovnať na 2:2. Druhý polčas začal Slovan tiež aktívne, keď v 49. minúte Milinkovič po individuálnej akcii trafil žrď, a Vittek nedokázal prekonať z dorážky Rodingera. V 52. minúte po krásnom Milinkovičovom pase Halenár strelou zo 16 metrov upravil na 2:3 z pohľadu domácich. V 71. minúte po centri vynikajúceho Milinkoviča si domáci stopér Teixeira zrazil loptu do vlastnej bránky. Poslednú šancu zápasu mal v 90. minúte domáci Chrien, ale nepremenil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies